Οικονομία

85η ΔΕΘ: Θα γίνει κανονικά – Με νέους κανόνες για ασφάλεια και υγεία

85η ΔΕΘ: Θα γίνει κανονικά – Με νέους κανόνες για ασφάλεια και υγεία
85η ΔΕΘ: Θα γίνει κανονικά η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με νέους κανόνες για ασφάλεια και υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

85η ΔΕΘ: Από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα είναι αναγκαστικά διαφορετική λόγω του κορωνοϊού. Η 85η ΔΕΘ θα είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών.

Μετά τους τελευταίους κρίσιμους μήνες λόγω του κορωνοϊού, η φετινή διοργάνωση θέλει να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που θα ακουστεί και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Το περιεχόμενο και το πρόγραμμα της Έκθεσης θα τροποποιηθούν ανάλογα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν για τη φετινή διοργάνωση. Για τις τροποποιήσεις αυτές η ΔΕΘ – Helexpo έχει στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, τον ΕΟΔΥ και τον εκθεσιακό οργανισμό της Κολωνίας, που είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 85η ΔΕΘ.

Η ΔΕΘ-Helexpo στην μακρά της ιστορία κατάφερε να λειτουργήσει υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, επιδεικνύοντας πάντα υπευθυνότητα απέναντι στους επισκέπτες, στους πελάτες και στους συνεργάτες της. Η αποτελεσματική και επιτυχής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η καλύτερη εγγύηση για την επίσης υπεύθυνη διοργάνωση μιας μεγάλης, διεθνούς έκθεσης, όπως η 85η ΔΕΘ.

Μεγάλο στοίχημα ο τουρισμός

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Capital.gr, τονίζει το μεγάλο στοίχημα μπροστά μας είναι ο τουρισμός. Ειδικότερα, o κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως μέχρι στιγμής το κόστος για την οικονομία από το lockdown, είναι άνω των 10-12 δισεκατομμύριων ευρώ ενώ εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα επιστροφής της οικονομίας στην κανονικότητα, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση έχει κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, χωρίς να διακινδυνεύσει μία δημοσιονομική κρίση, η οποία θα μας αποτελείωνε, όπως λέει.

Τι ανέφερε σχετικά με το κόστος από την καραντίνα: «Είναι δύσκολο να γίνει ένας ακριβής υπολογισμός. Πάντως κάθε μήνας με κλειστή την οικονομία, υπολογίσαμε ότι κοστίζει περίπου 6 δισεκατομμύρια. Αν υπολογίσετε ότι είχαμε περίπου δύο μήνες κλειστή την οικονομία, δηλαδή όλο τον Απρίλιο, τον μισό Μάρτιο και ένα τμήμα του Μαΐου για τον περισσότερο κόσμο, μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα το κόστος είναι άνω των 10 – 12 δισεκατομμυρίων μέχρι στιγμής». Για την επανεκκίνηση της οικονομίας ο υπουργός σημείωσε: «Είμαστε γενικά ευχαριστημένοι.

  • Πρώτον, διότι το πρόγραμμα επιστροφής της οικονομίας σε λειτουργία εξελίσσεται με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ό,τι αρχικά το είχαμε σχεδιάσει.
  • Δεύτερον, διότι από όσους ελέγχους κάναμε, στο 99% οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι τηρούν τις προφυλάξεις και τα μέτρα που έχουμε θεσπίσει. Άρα υπάρχει πειθαρχία.
  • Τρίτον, γιατί οι τζίροι τις πρώτες δύο εβδομάδες στο λιανικό εμπόριο ήταν αρκετά καλοί και σε ορισμένους κλάδους πολύ αυξημένοι σε σχέση με πέρσι.

Άρα, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Φυσικά δεν θέλω με αυτό να προεξοφλήσω όλη τη χρονιά, μακάρι να πηγαίναμε μέχρι τέλος του χρόνου έτσι, κυρίως διότι το μεγάλο στοίχημα μπροστά μας είναι ο τουρισμός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments