Διεθνή

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κηρύξουν το κίνημα Antifa τρομοκρατική οργάνωση

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κηρύξουν το κίνημα Antifa τρομοκρατική οργάνωση
Τραμπ: Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική», την οργάνωση ANTIFA, την ώρα που η κατάσταση στις ΗΠΑ έχει ξεφύγει.

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν το κίνημα Antifa «τρομοκρατική οργάνωση», θεωρώντας τα μέλη υπαίτια για το γεγονός πως έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις στη χώρα με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο των αρμόδιων Αρχών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί το κίνημα Antifa ότι βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στη Μινεάπολη, μια ημέρα αφότου κατηγόρησε τη ριζοσπαστικής αριστεράς και το εν λόγω κίνημα για τις βίαιες διαδηλώσεις στην περιοχή. «Οι ΗΠΑ θα κηρύξουν τους Antifa τρομοκρατική οργάνωση», δημοσίευσε στο Twitter του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Γιατί κατηγορεί τους Δημοκρατικούς;

Και δεν παρέλειψε να πετάξει τα πολιτικά του «καρφιά» μιας και επέκρινε και τους κυβερνήτες που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε η Εθνική Φρουρά να αξιοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες.

«Άλλες πόλεις και πολιτείες που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς θα πρέπει να εξετάσουν το συνολικό κλείσιμο των Ριζοσπαστικών Αριστερών Αναρχικών, όπως έγινε στη Μινεάπολη χθες το βράδυ. Η Εθνική Φρουρά έκανε εξαιρετική δουλειά και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες πριν είναι πολύ αργά», προσέθεσε στο Twitter.

Πρώτα ο κορωνοϊός, τώρα οι διαδηλώσεις

Το θέαμα των διαδηλωτών που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους τροφοδότησε μια αίσθηση κρίσης που ολοένα και αυξάνει στις ΗΠΑ έπειτα από εβδομάδες lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι, με τις μειονότητες να πλήττονται περισσότερο.

Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης φωνάζοντας: «Οι ζωές των μαύρων μετρούν». Πολλοί στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Οίκο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία. «Δεχόμαστε επίθεση. Πρέπει να επιβληθεί η τάξη (…) Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την δύναμη της καλοσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνήτης.

Εθνική η δυσαρέσκεια

Ακτιβιστές υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκτίμησαν ότι η σύλληψη και ο φόνος του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς πυροδότησε την οργή που υποβόσκει εδώ και καιρό στη Μινεάπολις και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ για τον ρατσισμό που επικρατεί στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης.

Όμως οι ταραχές που εξαπλώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα συμπίπτουν και με μια βαθιά αίσθηση δυσαρέσκειας για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Μάλιστα, απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσά τους η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφια, το Ντένβερ, το Σινσινάτι, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον, το Κεντάκι και η Λούισβιλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments