Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Τον «άδειασε» ο υπουργός Άμυνας – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Τον «άδειασε» ο υπουργός Άμυνας – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
Ντόναλντ Τραμπ: Οι διαδηλώσεις στην Αμερική συνεχίζονται παρά την καταστολή από τη μεριά της Αστυνομίας και της Εθνοφρουράς, ενώ ο υπουργός Άμυνας βγήκε ανοιχτά απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο που θέλει να βγάλει στον δρόμο τον στρατό.

Εδώ και 8 μέρες η Αμερική συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον ρατσιστή αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν -παρουσία άλλων τριών συναδέλφων του. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει σταματήσει στιγμή να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» αφού χρησιμοποιεί ακραίες εκφράσεις για τους διαδηλωτές και θέλει να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους για να τους αντιμετωπίσει. Μάλιστα, συνεχώς γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τις πιέσεις που βάζει στους κυβερνήτες να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη καταστολή των διαδηλώσεων.

Μια σημερινή εξέλιξη δείχνει την απομόνωση του Αμερικανού προέδρου. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ δήλωσε σήμερα δημοσίως ότι είναι αντίθετος στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις πόλεις που σείονται από τις μαζικές συγκρουσιακές διαδηλώσεις.

Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

«Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης», κάτι που θα επέτρεπε στον Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι τους εφέδρους της Εθνοφυλακής, είπε ο Έσπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», σημείωσε ο Έσπερ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε χθες καθώς μίλησε για αμερικανικούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «πεδία μάχης».

Όπως εξήγησε χθες κι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου, που δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομά του, μιλώντας για «στρατιωτική αργκό», ο Έσπερ δικαιολόγησε τη χρήση αυτού του όρου λόγω του παρελθόντος του στον στρατό ξηράς. «Αποτελεί μέρος του στρατιωτικού λεξιλογίου με το οποίο μεγάλωσα. Αυτόν τον όρο χρησιμοποιούμε ως ρουτίνα για να περιγράψουμε μια ζώνη επιχειρήσεων», τόνισε.

«Δεν πρόκειται για μια έκφραση κατά του πληθυσμού και σίγουρα όχι κατά των Αμερικανών συμπολιτών μας, όπως ορισμένοι υπαινίχθηκαν». Ο επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε, εντούτοις, ότι έσφαλε καθώς εμφανίστηκε τη Δευτέρα δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, που φωτογραφήθηκε μπροστά από μια εκκλησία με μια Βίβλο στο χέρι, λίγα λεπτά μετά τη βίαιη διάλυση διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στον Λευκό Οίκο. «Κάνω ό,τι μπορώ να παραμείνω απολιτικός και να αποφεύγω καταστάσεις που μπορούν να φαίνονται πολιτικές», επισήμανε. «Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες άλλες όχι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments