Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Για το θέμα του λουκέτου σε beach bar της Μυκόνου μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης

Άδωνις Γεωργιάδης: Για το θέμα του λουκέτου σε beach bar της Μυκόνου μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης
Άδωνις Γεωργιάδης: «Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το θέμα με το αναγκαστικό λουκέτο που επιβλήθηκε για 60 ημέρες σε μπιτς μπαρ της Μυκόνου λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοϊό. «Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων και συνέχισε: «Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι “α, μπράβο δεν πειράζει”».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ότι έχουν γίνει πολλοί έλεγχοι αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών».«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ στις 6 Ιουνίου αναφέρθηκε στις τράπεζες και στον τρόπο αξιολόγησης τους. Οι τράπεζες θα αξιολογηθούν για το ρυθμό χορήγησης δανείων και όσες δεν ανταποκρίνονται, όπως πρέπει, θα χάνουν χρήματα, σημείωσε ο υπουργός.

Πλέον οι πελάτες των τραπεζών θα χρειάζεται να καταθέτουν μόνο 12 έγγραφα για τη ρύθμιση δανείων.

Το μόνο κριτήριο που υπάρχει είναι να είσαι τραπεζικά ενήμερος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 και ο ορισμός της προβληματικής επιχείρησης να είναι σύμφωνα με την ΕΕ. Οι τράπεζες λαμβάνουν ένα μέρος του ρίσκου, όπως εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει εξασφάλιση δανείου έως 40% του ποσού, αναλόγως τον πελάτη. «Όσο πιο αξιόχρεος είσαι τόσο λιγότερη εξασφάλιση έχεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σύμφωνα του επισήμου μεριδίου αγοράς της κάθε τράπεζας.

«Στις 30 μέρες θα ελέγξουμε το ρυθμό χορηγήσεως των δανείων ανά τράπεζα. Οι τράπεζες που έχουν πάει γρήγορα θα πάρουν περισσότερα χρήματα και θα κάνουμε αναμόρφωση αυτού του ποσού. Οι τράπεζες που έχουν πάει αργά θα χάσουν χρήματα. Θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λιγότερα δάνεια άρα θα βγάλουν λιγότερα κέρδη και να απολογηθούν στους μετόχους τους», όπως ανέφερε.

Τι είπε ο  υπουργός για το εγγυοδοτικό

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι εάν μια τράπεζα ζητάει υποχρεωτικά 40% εξασφάλιση από τους πελάτες, όταν την ελέγξουν, θα έχει μείνει πίσω και τότε θα της πάρουν τα χρήματα πίσω, ενώ τόνισε: «Όποια τράπεζα πάει αργά θα της πάρουμε τα λεφτά. Να ξηλώσουν τους διευθυντές σε όποια τράπεζα δεν δίνει δάνεια στον κόσμο». 

Όλα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για  σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο υπουργός είπε πως τα λεφτά δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός είναι σύνθετη διαδικασία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα». Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα έχουν τη γενική επιστασία και ευθύνη για τη διαχείριση του πακέτου, συμπλήρωσε και συνέχισε: «Αν σπαταλήσουμε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είμαστε ανάξιοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments