Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσπρωτία: Σε καραντίνα προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών

Κορωνοϊός Θεσπρωτία: Σε καραντίνα προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών
Κορωνοϊός Θεσπρωτία: Σε προληπτική καραντίνα έχει τεθεί προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατρών, ύστερα από τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού.

Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους έχει τεθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, μετά από κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για μια 52χρονη γυναίκα από την Παραμυθιά, η οποία είχε διακομιστεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας, όπως μετέδωσε το prevezanews.gr, επικαλούμενο τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου.

Από το πρωί της Κυριακής έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της 52χρονης ενώ την ίδια στιγμή, σε προληπτική καραντίνα θα παραμείνει το προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών που ήλθε σε άμεση επαφή με τη γυναίκα κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Στα 19 τα νέα κρούσματα:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το απόγευμα του Σαββάτου, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 19 ενώ στους 190 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί. Σημειώνεται, πως τα επτά τελευταία θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας προέρχονται από τη Ξάνθη. «Σήμερα ανακοινώνουμε 19 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.256, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

  • 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών.
  • 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:

Τονίζεται, πως μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τέθηκε άμεσα σε ισχύ από χθες,Σάββατο 20 Ιουνίου, το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) τεστ στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments