Άποψη

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων
Ο Γιάννης Αντύπας στο blog του στο pagenews.gr γράφει με αφορμή τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση, «και καλά έκανε», όπως σημειώνει, στην προστασία των πιο αδύναμων. Στη συνέχεια κάνει κριτική στην τωρινή, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να πλουτίσουν από τη δουλειά τους, αλλά μόνο από γκρίζες δραστηριότητες. Τονίζει ακόμα ότι «η κυβέρνηση που θα ενώσει την κοινωνία θα μείνει στην ιστορία», ενώ προτείνει η Ελλάδα να αξιοποιήσει τους digital nomads της εργασίας.

Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και πάλι, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στους υπουργούς του. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση, και καλά έκανε, στην προστασία των πιο αδύναμων. Μόνο που αυτή την προστασία κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση δεν την κάνει με τα δικά της λεφτά. Την κάνει με τους φόρους εκείνων που συνεισφέρουν στον κρατικό κορβανά. Και για αυτούς τους σύγχρονους ήρωες δεν ακούσαμε και πολλά πράγματα. Βασικά ποτέ δεν ακούμε, καθώς η πολιτική τάξη της χώρας τους θεωρεί εδώ και δεκαετίες απλά υποζύγια. «Φιλόδοξους» ανθρώπους που θέλουν και τα παθαίνουν. «Πλούσιοι» που πρέπει να γίνουν φτωχοί.

Ένα κράτος που επιτρέπει την παραοικονομία, αλλά στήνει καρτέρι στους πολίτες του, σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας που θα επιχειρήσουν στη διάρκεια της ζωής τους. Ένα κράτος που ανέχεται να μην υπάρχουν πλούσιοι από τη δουλειά τους, αλλά πλούσιοι μόνο από γκρίζες δραστηριότητες. Αυτή κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αν πράγματι θέλει να αλλάξει τα πράγματα θα πρέπει να δώσει στους νέους παραδείγματα ανθρώπων που άλλαξαν τις ζωές τους χάρις στις προσπάθειές τους. Είναι αδιανόητο η ιστορία της δημιουργίας στην Ελλάδα να καταλήγει πάντα σε κατεβασμένα ρολά, λουκέτα και φέσια στις τράπεζες.

Ποια κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία

Η κυβέρνηση που θα ενώσει την κοινωνία θα μείνει στην ιστορία. Δεν έχει νόημα στον 21ο αιώνα να συνεχίζονται διαχωρισμοί του παρελθόντος. Είναι αδιανόητο μετά από δέκα χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης και την πανδημία να επιμένουν ορισμένοι στις ίδιες παλιές και ξεπερασμένες πρακτικές. Οι οποίες οδηγούν ξανά και ξανά στα ίδια αδιέξοδα. Έχει έρθει η ώρα μιας νέας μεγάλης αλλαγής. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, οι Έλληνες μπορούν, το μόνο που μένει είναι να υπάρξει η πολιτική ελίτ που θα κάνει πράξη τους πόθους των γενεών που ανδρώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και θέλουν να δουν την καλύτερη Ελλάδα που τους έχουν υποσχεθεί τόσοι και τόσοι πολιτικοί πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στα παιδιά τους.

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και το διεθνές πλαίσιο είναι ευνοϊκό. Ένα παράδειγμα: αντί να βλέπουμε το μεταναστευτικό ως απειλή, ας το δούμε ως ευκαιρία. Λόγω της πανδημίας όλο και περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν πλέον από τους υπολογιστές των σπιτιών τους. Οι οποίοι μπορεί να είναι στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, ή στην Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται digital nomads, ψηφιακοί νομάδες. Και αναζητούν ποιότητα ζωής και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τομείς στους οποίους η χώρα μας έχει το απόλυτο πλεονέκτημα. Άνθρωποι οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταφέρουν στη χώρα μας γνώσεις και εμπειρίες, πολύτιμες για τους νέους Έλληνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments