Διεθνή

Καναδάς κορωνοϊός: Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα

Καναδάς κορωνοϊός: Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα
Καναδάς κορωνοϊός: Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα στον Καναδά. Εξαιρείται η διέλευση εμπορευμάτων και αγαθών.

Την παράταση του κλεισίματος των συνόρων για τους αλλοδαπούς, εκτός από τους Αμερικάνους, και την υποχρεωτική καραντίνα όσων εισέρχονται στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Καναδάς. Το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, που θα έληγε χθες, Τρίτη 30 Ιουνίου, παρατάθηκε ως τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υγειονομικής υπηρεσίας του Καναδά.

Το μέτρο της καραντίνας παρατείνεται ως τις 31 Αυγούστου.

Η καναδική κυβέρνηση επεσήμανε ότι τα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά «τουλάχιστον ως τις 21 Ιουλίου», καθώς σήμερα είναι η εθνική γιορτή της χώρας και στις 4 Ιουλίου η εθνική γιορτή των ΗΠΑ. Τα σύνορα ΗΠΑ – Καναδά παραμένουν κλειστά από τις 21 Μαρτίου, με εξαίρεση τη διέλευση εμπορευμάτων και αγαθών. Υπενθυμίζεται, πως στα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση του Καναδά είχε ανακοινώσει ότι κλείνουν τα σύνορα της χώρας για τις «μη απαραίτητες μετακινήσεις» των αλλοδαπών. Στη συνέχεια κατέστησε υποχρεωτική την καραντίνα των 14 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό. Από τις αρχές Ιουνίου μπορούν να εισέρχονται στη χώρα όσοι έχουν παιδιά, γονείς ή σύζυγο που ζουν στον Καναδά. Μέχρι χθες στον Καναδά είχαν καταγραφεί περίπου 104.000 κρούσματα της covid-19 και 8.600 θάνατοι.

Τζάστιν Τριντό: “Ο Καναδάς προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα επιδημίας”

«Προετοιμαζόμαστε για ένα δεύτερο κύμα, το οποίο μπορεί να πλήξει πολύ έντονα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, κάνοντας λόγο για επενδύσεις σε προστατευτικούς εξοπλισμούς και τεστ διάγνωσης προκειμένου να «αντιδράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά αν υπάρξει ένα ξέσπασμα στις επόμενους μήνες». «Ακόμα κι αν αυτό υπάρξει, εμείς ανοίγουμε ξανά την οικονομία, θα πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα, να φοράμε μάσκες όταν δεν μπορούμε να κρατήσουμε απόσταση δύο μέτρων, να προσέχουμε στις επαφές με άλλους», τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου που παραχωρεί σχεδόν καθημερινά από την αρχή της πανδημίας. «Εάν δεν θέλουμε να διαγράψουμε όλη την πρόοδο που σημειώσαμε τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαι σε εγρήγορση ακόμη και σε αυτή τη νέα φάση της πανδημίας», συνέχισε. «Ο Καναδάς εξακολουθεί να έχει κόκκινες ζώνες, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων, οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments