Θέσεις Εργασίας

ΑΣΕΠ αιτήσεις: 187 μόνιμες προσλήψεις σε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΣΕΠ αιτήσεις: 187 μόνιμες προσλήψεις σε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΑΣΕΠ αιτήσεις: Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού προκηρύσσει την πλήρωση 187 θέσεων Τακτικού Προσωπικού, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πάνω από 180 μόνιμες θέσεις Τακτικού Προσωπικού, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) έχουν προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

  • Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: 144 θέσεις
  • Τεχνολογική Εκπαίδευση: 24 θέσεις
  • Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 19 θέσεις

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 1 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 17 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται και για τους δύο κλάδους, τι πρέπει να κάνει; 

Υποψήφιος που κατέχει ένα βασικό τίτλο σπουδών των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. που είναι αποδεκτός, σύμφωνα με την προκήρυξη σε διαφορετικό κλάδο ή ειδικότητα της ίδιας κατηγορίας θέσεων, προκειμένου να επιδιώξει θέσεις και των δύο κλάδων, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσει και τους δύο κωδικούς του τίτλου σπουδών του στις αντίστοιχες θέσεις της ηλεκτρονικής αίτησης.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ (ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ/ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ) της παρούσας, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου πατώντας εδώ. Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄ της παρούσας.

Τι ισχύει για τις ειδικές θέσεις που μπορεί να μην καλυφθούν;

Για ορισμένες θέσεις απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. Τα πρόσθετα προσόντα για κάθε θέση δίνονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ», στήλη «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ» με τους αντίστοιχους κωδικούς τους, όπως αναφέρονται παρακάτω.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ειδικές θέσεις που προβλέπονται για πολύτεκνους, τέκνα πολυτέκνων, τρίτεκνους, τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τα τέκνα ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67 % και άνω από υποψηφίους των αντίστοιχων κατηγοριών, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από υποψηφίους που δεν έχουν τις ιδιότητες αυτές, κατά τη σειρά στον Πίνακα Κατάταξης, εφόσον έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους, τις θέσεις αυτές.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια ανακρίβεια, τι γίνεται;

Πριν από την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων/προσληπτέων, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού καλεί τους υποψηφίους που αντιστοιχούν σε αριθμό διπλάσιο τουλάχιστον του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται να υποβάλουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, για την απόδειξη των προσόντων, των κριτηρίων ή/και των ιδιοτήτων τους, μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών.

Το ΑΣΕΠ θα ελέγξει τα υποβληθέντα από τους φερόμενους ως διοριστέους/προσληπτέους δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού/πρόσληψης ή τα κριτήρια ή οι ιδιότητες δεν αποδεικνύονται με βάση τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται ή εάν τα δικαιολογητικά δεν προσκομισθούν εντός της ορισθείσας προθεσμίας υποβολής αυτών ή δεν υπήρχαν κατά την τελευταία ημέρα υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ο υποψήφιος που φέρεται ως διοριστέος/προσληπτέος διαγράφεται από τους οικείους πίνακες και αποβάλλεται, κατά περίπτωση, από τη διαδικασία.

Για να δείτε την προκήρυξη αναλυτικά, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments