Αθλητισμός

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους Μπαρτσελόνα: Επίσημα στους “μπλαουγκράνα” ο Λιθουανός

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους Μπαρτσελόνα: Επίσημα στους “μπλαουγκράνα” ο Λιθουανός
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους Μπαρτσελόνα: Ο Λιθουανός κόουτς ανέλαβε και επίσημα τους Καταλανούς.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φήμες ήθελαν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους  να είναι έτοιμος να αναλάβει την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες ο Μάριο Χεζόνια με ανάρτηση του στο Twitter είχε “ανακοινώσει” τον Σάρας στην Μπάρτσα. Λίγο αργότερα ήρθε η απόλυτη επιβεβαίωση για τον αστέρα του NBA. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Γιασικεβίτσιους  που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα ήταν σε αναζήτηση τεχνικού και μετά την απώλεια του πρωταθλήματος προχώρησε στην απόλυση του Βέτισλαβ Πέσιτς. Από την πρώτη στιγμή ο νούμερο ένα στόχος των ανθρώπων της ομάδας ήταν ο Λιθουανός κόουτς. Θυμίζουμε ότι ο Σάρας έχει περάσει ξανά από την Μπαρτσελόνα σαν παίκτης και αυτή τη φορά θα κάτσει στον πάγκο έχοντας στη διάθεση του ένα μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων.

Τα πλάνα του Σάρας

Η «Μπάρτσα» διαθέτει έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague (Νίκολα Μίροτιτς), φημολογείται πως θα πάρει έναν από τους καλύτερους πλέι μέικερ της Ευρώπης (Νικ Καλάθης) και έχει τρομερό βάθος στο ρόστερ της, με ποιότητα σε κάθε θέση και παίκτες υψηλής αξίας, όπως οι Τομά Ερτέλ, Κόρι Χίγκινς, Άλεξ Αμπρίνες και Μπράντον Ντέιβις. Το brand name των «μπλαουγκράνα» είναι τεράστιο και η πρόκληση για τον Σάρας είναι μεγάλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Σάρας θα κληθεί να προπονήσει άλλη ομάδα πέρα από την Ζαλγκίρις. Ξεκίνησε στην ομάδα της χώρας του αρχικά ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια σαν πρώτος προπονητής τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Μπαρτσελόνα μαζί με την ανακοίνωση της απόκτησης του ανέβασε μια παλιά φωτογραφία του έμπειρου κόουτς που φοράει τα “μπλαουγκράνα” και φιλάει το σήμα. Φυσικά αντίστοιχη ανακοίνωση για την μεταγραφή εξέδωσε και η Ζαλγκίρις.

Ο Γιασικεβίτσιους ως παίκτης της Μπαρτσελόνα κατέκτησε την πρώτη από τις τέσσερις Euroleague της καριέρας του (2003) και πλέον καλείται να φτάσει στην ίδια επιτυχία, με την ίδια ομάδα, ως προπονητής της. Οι Καταλανοί βρίσκονται δέκα χρόνια μακριά από την ευρωπαϊκή κορυφή, καθώς ο τελευταίος τίτλος τους ήταν στο Παρίσι στο Final Four του 2010 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments