Οικονομία

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Λήγει σήμερα 2 Ιουλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Λήγει σήμερα 2 Ιουλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Στις 23:59 της Πέμπτης 2 Ιουλίου, η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα δεχτεί τα τελευταία «κλικ» των δικαιούχων του προγράμματος επιδότησης διακοπών.

Ο «Κοινωνικός Τουρισμός» φέτος απευθύνεται σε περισσότερους δικαιούχους και προσφέρει περισσότερες παροχές από κάθε άλλη φορά, όπως δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πρώτη φορά και μία επιπλέον διανυκτέρευση, δεδομένων των συνθηκών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο κατά το πρώτο 24ωρο που άνοιξε η πλατφόρμα υποβλήθηκαν περισσότερες από 110.000 αιτήσεις, ενώ συνολικά το πρόγραμμα αφορά σε 300.000 δικαιούχους που θα λάβουν το σχετικό voucher για τις διακοπές τους, που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου του 2020 μέχρι και την 31η Ιουλίου του 2021.

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων

Σήμερα λοιπόν, Πέμπτη 2 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για όσους επιθυμούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να δέχεται τα τελευταία του «κλικ» από τους δικαιούχους του προγράμματος επιδότησης διακοπών για τη σεζόν 2020 – 2021.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Επίσης, το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Ακόμα, δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών,
  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18 – 24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους,
  • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς,
  • οι συνοδοί ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα μέλη δηλώνονται από τους δικαιούχους στην αίτησή τους. Επιπλέον, για να είναι κάποιος ωφελούμενος δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι ωφελούμενοι δικαιούχων ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Επίσης, δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments