Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Εκατοντάδες έφηβοι σε πάρτι εκτέθηκαν στον ιό

ΗΠΑ κορωνοϊός: Εκατοντάδες έφηβοι σε πάρτι εκτέθηκαν στον ιό
ΗΠΑ κορωνοϊός: Περίπου 300 έφηβοι συμμετείχαν σε ένα «pong fest» πάρτι σε μια πόλη στο Τέξας και εκτέθηκαν στον φονικό ιό, σύμφωνα με τη δήμαρχο Σάντι Κοξ.

Ανησυχία προκαλεί η είδηση πως εκατοντάδες έφηβοι μαθητές σχολείου, πήραν μέρος σε ένα «pong fest» πάρτι στην πόλη Lakeway του Τέξας, ένα προάστιο της λίμνης στους κεντρικούς λόφους της πολιτείας.

Την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η δήμαρχος της περιοχής Σάντι Κοξ μέσω ενός live βίντεο από το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Σύμφωνα με πληροφορίες από το globalnews.ca και τις τοπικές Αρχές, περίπου 300 έφηβοι συμμετείχαν στο «pong fest» πάρτι με αποτέλεσμα να εκτεθούν στον κορωνοϊό.

Πολλοί έφηβοι περίμεναν να μάθουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό

Την ώρα του πάρτι, αρκετοί από αυτούς περίμεναν τα αποτελέσματα των τεστ τους για να δουν αν είναι αρνητικοί ή όχι στον κορωνοϊό και έκτοτε έχουν διαγνωστεί θετικοί, σύμφωνα με τη Σέλι Παρκς, εκπρόσωπο του Austin Homeland Security & Emergency Management.

Τοπικοί αξιωματούχοι και υγειονομικές Αρχές καλούν τώρα όλους όσοι έδωσαν το παρών στο πάρτι να υποβληθούν σε τεστ και να απομονωθούν. «Δυστυχώς τα κρούσματα ενδεχομένως να αυξηθούν επειδή ήταν ένα πολύ μεγάλο πάρτι», δήλωσε η Σάντι Κόξ, δήμαρχος του Lakeway, στη διάρκεια ενός Facebook Live την περασμένη εβδομάδα.

Το πάρτι έγινε στις 20 Ιουνίου. «Αρχίζουν να το σχεδιάζουν στις αρχές του έτους. Υπάρχει μια μικρή επιτροπή ανθρώπων που ξέρουν τα πάντα για αυτό», δήλωσε ο κάτοικος της πόλης Lakeway, Άλι Κόταλ. «Πωλούν βραχιολάκια και όλα και γίνεται χαμός», προσέθεσε.

Παραμένει ασαφές αν το πάρτι οδήγησε σε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή

Μάλιστα, σε email στο CNN την περασμένη Τετάρτη, η Σάντι Κοξ είπε πως παραμένει ασαφές αν το πάρτι οδήγησε σε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή, σημειώνοντας πως στην πόλη έχουν καταγραφεί 105 περιπτώσεις, 50 εκ των οποίων είναι ακόμη ενεργείς.

Αναφορικά με το «pong fest» πάρτι, είναι τρόπος διασκέδασης ιδιαίτερα δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και κυρίως σε εφήβους και νεαρούς. Σκοπός των παρευρισκομένων είναι να ρίξουν ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ στα ποτήρια των αντιπάλων τους, αναγκάζοντάς τους να πιουν το περιεχόμενο ποτό (συνήθως μπίρα ή τεκίλα) και στη συνέχεια να αφαιρέσουν το ποτήρι από το τραπέζι.

Ρεκόρ με 53.069 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Τουλάχιστον 53.069 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ένα νέο θλιβερό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης. Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 649. Συνολικά 128.677 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments