Διεθνή

Γαλλία άρση μέτρων: Ανοίγει ξανά το μουσείο του Λούβρου

Γαλλία άρση μέτρων: Ανοίγει ξανά το μουσείο του Λούβρου
Γαλλία άρση μέτρων: Το ιστορικό μουσείο ανοίγει και πάλι τις πύλες του για τους επισκέπτες την προσεχή Δευτέρα, υπό αυστηρούς ωστόσο, περιορισμούς.

Το ιστορικό μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι,  επαναλειτουργεί για τους επισκέπτες την προσεχή Δευτέρα μετά από σχεδόν 4 μήνες λουκέτου, στο πλαίσιο του lokcdown που είχε αποφασισθεί για την αναχαίτιση του κορωνοιού στη χώρα. Αν και το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό, δεν θα λείπουν οι περιορισμοί, καθώς ελλοχεύει ο φόβος για αναζωπύρωση του ιού ανά πάσα στιγμή. Για το λόγο αυτό ορισμένα τμήματά του μουσείου θα παραμείνουν κλειστά προς το κοινό.

Το μουσείο του Λούβρου  είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης – το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια. Το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, όπου μεταξύ άλλων φιλοξενείται και η “Μόνα Λίζα”, παρέμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου γεγονός που οδήγησε σε “απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ”, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ζαν-Λικ Μαρτίνεζ. Ανάμεσα στους περισσότερους από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες του το 2018 σχεδόν τα τρία τέταρτα ήταν τουρίστες.

“Χάσαμε το 80% του κοινού μας. Το 75% των επισκεπτών μας ήταν ξένοι”, δήλωσε ο Μαρτίνεζ. “Στην καλύτερη περίπτωση θα δούμε 20% με 30% του αριθμού των επισκεπτών μας σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι–αναμένουμε μεταξύ 4.000 και 10.000 επισκέπτες καθημερινά το μέγιστο αυτό το καλοκαίρι”, πρόσθεσε.

Υποχρεωτική η μάσκα

Οι επισκέπτες θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες, δεν θα λειτουργούν το κυλικείο και το βεστιάριο και το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στους χώρους του μουσείου. Μπροστά από την “Μόνα Λίζα”, όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι επισκέπτες για να βγάλουν σέλφι, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις στο δάπεδο για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορωνοϊού.

Το 70% των δημόσιων χώρων του (45.000 τ.μ.) θα ανοίξει για το κοινό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία συμμετέχει με 100 εκατομμύρια ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμο του Λούβρου που ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια ευρώ και το μουσείο συμπληρώνει το υπόλοιπο ποσό, σύμφωνα με ειδικούς. Συνεπώς το 70% των δημόσιων χώρων του – 45.000 τ.μ – θα ανοίξει για το κοινό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments