Ελλάδα

Φωτιά Πέραμα: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό

Φωτιά Πέραμα: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό
Φωτιά Πέραμα: Τα ξημερώματα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια.

Αποτελεσματική φαίνεται πως ήταν η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στο Πέρασμα καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Συνελήφθη ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κάποια ενεργή εστία με τους πυροσβέστες που παραμένουν στην περιοχή να σβήνουν τα τελευταία «καντηλάκια» που καίνε διάσπαρτα. Και παρότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε σπίτια, τελικά δεν απειλήθηκε καμία κατοικία.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστική στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, τα ξημερώματα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από υπάλληλους του ανακριτικού γραφείου Πειραιά, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή 12 Ιουλίου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις παρακάτω περιοχές:

  • Αττική,
  • Βοιωτία,
  • Κόρινθο,
  • Αργολίδα,
  • Εύβοια,
  • Λέσβο,
  • Χίο,
  • Σάμο,
  • Ικαρία
  • Δωδεκάνησα.

Σε επαγρύπνηση οι πυροσβέστες

Η ζέστη ξεκίνησε και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, το καλοκαίρι είναι η περίοδος που ξεσπούν πολλές φωτιές με αποτέλεσμα να απειλούνται σπίτια και ανθρώπινες ζωές ενώ καταστρέφεται και το περιβάλλον αφού καίγονται δασικές εκτάσεις. Μάλιστα, πολλές είναι και οι υλικές ζημιές σε διάφορες περιπτώσεις. Έτσι, κάθε καλοκαίρι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σε συναγερμό με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του όταν η κατάσταση είναι επιτακτική.

Το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, είναι πολλές οι φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με τους εκπαιδευμένους πυροσβέστες να δίνουν μάχη σε μια προσπάθεια περιορισμού της εκάστοτε πυρκαγιάς ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments