Ελλάδα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Τι προτείνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού [vid]

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Τι προτείνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού [vid]
Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για την αναγκαιότητα να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν και προτάσσουν πως υποχρεωτική πρέπει να γίνει η χρήση μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, εκτός από το κολύμπι.

Μάσκα παντού εκτός από το κολύμπι στην παραλία!

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις προέβη πρόσφατα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, η οποία μίλησε στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Η ειδικός τόνισε: «Θα ήθελα τη χρήση μάσκας παντού εκτός από το κολύμπι στην παραλία». Η ίδια, μάλιστα, επιμένει ότι η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. «Δεν μιλάμε, πλέον, για ατομική ευθύνη. Μιλάμε για συλλογική ευθύνη. Είμαστε υπεύθυνοι για όλους τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες και γενικότερα όλους».

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού

Η κυρία Λινού είναι κατηγορηματική ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, όπως εξέφρασε και στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» με τη Φαίη  Μαυραγάνη. Στο ερώτημα, μάλιστα, γιατί αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ, η κυρία Λινού έδωσε τη δική της απάντηση.

Γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα στα σούπερ μάρκετ;

«Η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη. Η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και ειδικά στα σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητη γιατί εκεί οι χώροι κλιματίζονται. Έχει διαπιστωθεί ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τον αέρα. Στα σούπερ μάρκετ δεν μπορεί να μπαίνει φυσικός αέρας. Αυτό ισχύει και με όλους τους κλειστούς χώρους και για αυτό ζητούμε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού».

Το μήνυμα που στέλνει σε όλους τους πολίτες

Τέλος, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας αναφέρθηκε και στην προσωπίδα που φορούν αρκετοί, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή δεν προστατεύει. «Η μάσκα δεν πρέπει να φοριέται από παιδιά κάτω των 2 ετών. Δεν πρέπει να φοριέται από ανθρώπους με ψυχική ή νοητική αναπηρία». «Να κερδίσουμε όλες τις μάχες και να προσπαθήσουμε να μείνουμε το καλοκαίρι με λίγους ανθρώπους», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments