Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-2

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-2
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Στο «αντίο» του Γιώργου Δώνη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι όπου χρησιμοποιήθηκαν 11 παίκτες από την «πράσινη» Aκαδημία.

Συναισθηματική ήταν η τελευταία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού καθώς ο Γιώργος Δώνης έκατσε για τελευταία φορά στον πάγκο του συλλόγου αφού αποχωρεί από το τιμόνι των “πρασίνων”. Οι παίκτες του ήθελαν να αποχαιρετήσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφεραν. Επικράτησαν 3-2 του ΟΦΗ για την 10η και τελευταία αγωνιστική των play offs της Super League λέγοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους “ευχαριστώ” στον προπονητή τους.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν πως ο 50χρονος κόουτς χρησιμοποίησε συνολικά 11 παίκτες προερχόμενους από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, με τον 18χρονο Σπύρο Τζαβίδα μάλιστα να κάνει ντεμπούτο, και το χάρηκε με την ψυχή του, βλέποντας τα περισσότερα από τα νεαρά παιδιά της ομάδας να ανταποκρίνονται πολύ καλά.

Το παιχνίδι:

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά, αφού στο πρώτο 20λεπτο οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που πατούσαν πολύ εύκολα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, χάρις στις εξαιρετικές τοποθετήσεις του Βασίλη Ξενόπουλου. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 27′ με το παρθενικό γκολ του Ούφε Μπεκ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Κουρμπέλη), και από εκεί και πέρα άρχισε το “πάρτι” ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 29′ ο Φιγκεϊρέδο με ωραία κίνηση και πλασέ με τη μία σε σέντρα του Δεληγιαννίδη έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 35′ οι «πράσινοι» ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Μακέντα, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Γουόλι σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «απάντηση» και πάλι, αυτή τη φορά με τον Βαζ, ο οποίος ισοφάρισε ξανά στο 38′, έπειτα από ασίστ του Φιγκεϊρέδο, όμως και πάλι ο Μακέντα βγάζοντας στο 42′ ασίστ στον Χατζηγιοβάνη βοήθησε να γίνει το 3-2.

Στο δεύτερο μέρος, οι πολλές αλλαγές κάπου αποπροσανατόλισαν τις δύο ομάδες. Οι άμυνες «έσφιξαν» και οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν. Ο ΟΦΗ μάλιστα, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν στο 90’+5′ κέρδισε πέναλτι ύστερα από χέρι του Κολοβέτσιου, όμως ο Ξενόπουλος κατέβασε ρολά και χάρισε στην ομάδα του την τρίτη νίκη της στο μίνι αυτό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης (46′ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (57′ Κολοβός), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης, Μπεκ (76′ Σ. Τζαβίδας), Μακέντα.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μπράουν, Ζοάο (61′ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Νέιρα, Βαζ (66′ Κοροβέσης), Ναμπί (78′ Μίγγος), Νοικοκυράκης, (78′ Σουρνάκης) Φιγκεϊρέδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments