Διεθνή

Ταινία Τζόκερ: To πιο αμφιλεγόμενο φιλμ των τελευταίων χρόνων – Δέχτηκε τις περισσότερες καταγγελίες το 2019

Ταινία Τζόκερ: To πιο αμφιλεγόμενο φιλμ των τελευταίων χρόνων – Δέχτηκε τις περισσότερες καταγγελίες το 2019
Ταινία Τζόκερ: Είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες που άλλους τους ενθουσίασε και άλλους τους έκανε έξαλλους. Κέρδισε όσκαρ αλλά και τις περισσότερες καταγγελίες για το 2019.

Η ταινία «Τζόκερ» έσπασε τα ταμεία, κέρδισε όσκαρ και δίχασε το κοινό όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια. Άλλοι την λάτρεψαν και άλλοι την μίσησαν. Μέσα στα ρεκόρ της πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις καταγγελίες εναντίον της.

Στην ετήσια έκθεσή του, το BBFC, σύμφωνα με το ΑΠΕ αποκάλυψε ότι ο «Τζόκερ» έλαβε 20 καταγγελίες σχετικά με την ταξινόμηση ηλικίας στο όριο των 15 χρόνων. Το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Ταινιών (BBFC) επιβεβαίωσε ότι ο «Τζόκερ» («Joker») του Τοντ Φίλιπς (Todd Phillips) ήταν η ταινία του 2019 για την οποία δέχτηκε τις περισσότερες διαμαρτυρίες.

Οι καταγγελίες αφορούν την καταλληλότητα σε σχέση με την ηλικία

Η ταινία της DC κυκλοφόρησε πέρυσι και αφηγείται την ιστορία του διαβόητου κακού του Batman, ενώ αρκετές ήταν και επικρίσεις που δέχτηκε όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix) κατείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου που σταδιακά μετατρέπεται σε κλόουν του τρόμου και του εγκλήματος.

Οι καταγγελίες υποστήριξαν ότι το συμβούλιο ταξινόμησης έπρεπε να είχε χαρακτηρίσει την ταινία για άτομα άνω των 18 χρόνων, λόγω της «βίας και του ύφους», ενώ ένας μικρός αριθμός ανθρώπων θεώρησε ότι θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί εντελώς.

Ενώ ο «Τζόκερ» παρουσιάζει σκηνές έντονης βίας, το BBFC δήλωσε ότι η ταινία «δεν βασίζεται στην πρόκληση πόνου ή τραυματισμού με τρόπο που απαιτεί να χαρακτηριστεί για ηλικίες πάνω από τα 18 χρόνια».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο σκηνοθέτης του «Τζόκερ» Τοντ Φίλιπς μοιράστηκε μια νέα φωτογραφία από το σετ της περσινής ταινίας.

Η διαδρομή της ταινίας

Ο Joker έκανε πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2019, όπου κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησε επίσημα στις 4 Οκτωβρίου 2019, ενώ μια μέρα πριν, 3 Οκτωβρίου, είχε ήδη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Η ταινία προκάλεσε πολωμένες κριτικές, ενώ η ερμηνεία του Φίνιξ εγκωμιάστηκε και κέρδισε το Όσκαρ, ο σκοτεινός τόνος, η απεικόνιση ψυχικών ασθενειών και ο χειρισμός της βίας δίχασαν τις απόψεις. Δημιούργησε επίσης ανησυχίες και φόβο για πιθανή “έμπνευση βίας” στον πραγματικό κόσμο, για αυτόν τον λόγο η κινηματογραφική αίθουσα στην Ορόρα του Κολοράντο -όπου το 2012 έγιναν μαζικοί πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας, Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή- αρνήθηκε την προβολή του Joker.

Η ταινία κατέληξε άκρως επιτυχημένμη εισπρακτικά, βγάζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως και είναι η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Έσπασε αρκετά ρεκόρ στο box office ως κυκλοφορία Οκτωβρίου, ενώ κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία καταλληλότητας «R» όλων των εποχών, σε λιγότερο από ένα μήνα κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments