Πολιτική

Φώφη Γεννηματά Τουρκία: «Κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση»

Φώφη Γεννηματά Τουρκία: «Κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση»
Φώφη Γεννηματά Τουρκία: Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, έκανε δηλώσεις σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την αποτροπή κάθε εκβιασμού από πλευράς Τουρκίας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις στιγμές, καθώς η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα και προέτρεψε σε ενότητα, νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

«Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει», τόνισε.

Αναλυτικά, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει».

Με μισή ώρα καθυστέρηση το ραντεβού

Μισή ώρα άργησε να ξεκινήσει η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, λόγω του προηγούμενου ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Γεννηματά έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ καθυστέρησε να αρχίσει καθώς η προηγούμενη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε μιάμιση ώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη από την κ. Γεννηματά για την καθυστέρηση και εκείνη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφήνοντας αιχμές για τη μη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά την επιλογή των συναντήσεων τετ-α-τετ με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής. «Σημασία έχει να μας δουν (σ.σ. οι πολίτες) όλους μια γροθιά και όταν λέω όλους, εννοώ όλους, όχι ανά δύο», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε αυτή την παρατήρηση ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μας βλέπουν μία γροθιά, έστω και αν μας βλέπουν ανά δύο». Η κ. Γεννηματά, τότε, σχολίασε: «Είναι κρίσιμες οι ώρες». Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον ενικό και χρησιμοποιώντας το μικρό της όνομα.

«Φώφη τι γίνεται;» της είπε και αντάλλαξαν όπως και με τον κ. Τσίπρα νωρίτερα χαιρετισμό με τους αγκώνες. «Από απόσταση» σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και γυρνώντας στους δημοσιογράφους τους είπε: «Με μάσκες βλέπω, μπράβο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments