Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Αχιλλοπούλειο – 0 ιδιωτικές κλινικές -2»
Το γεγονός ότι το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, το μόνο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο στην Μαγνησία, το δεύτερο μεγαλύτερο της 5ης Υ.ΠΕ., που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες περίπου 200.000 μόνιμων κατοίκων σε μία περιοχή κατ’ εξοχήν τουριστική, δεν διαθέτει μέχρι και σήμερα μοριακό αναλυτή για τη διενέργεια εξετάσεων για τον SARS-COV2, ανέδειξε με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, τα δεκάδες τεστ που πραγματοποιούνται κάθε μήνα στο Νοσοκομείο του Βόλου αποστέλλονται για ανάλυση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας (ΠΓΝΛ), με τα αποτελέσματα να καθυστερούν τουλάχιστον 24 ώρες μέχρι και δύο ημέρες, προκαλώντας προβλήματα τόσο σε ασθενείς που υποχρεούνται να τα αναμένουν για να χειρουργηθούν, όσο και στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και τον προγραμματισμό των χειρουργείων.
Δυσκολία υπάρχει και για τους πολίτες της Μαγνησίας που για διάφορους λόγους επιθυμούν να προβούν σε τεστ Covid-19 προληπτικά.
«Οι άνθρωποι αυτοί, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν προληπτικά τεστ στο δημόσιο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο της περιοχής τους, έχοντας ως μόνη λύση την επί πληρωμή εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές που, σε αντίθεση με το νοσοκομείο, διαθέτουν και πάνω από έναν μοριακούς αναλυτές», τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος και συμπλήρωσε πως σύσσωμοι οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (ΙΣΜ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ), καθώς και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, έχουν από καιρό επισημάνει την ανάγκη προμήθειας του νοσοκομείου με μοριακό αναλυτή για τεστ Covid-19, ώστε να γίνεται πιο εύκολη, άμεση ιχνηλάτηση ύποπτων κρουσμάτων, αλλά και πιο εύκολη διακίνηση των περιστατικών.
Στην Ολομέλεια σήμερα το νομοσχέδιο για την υγεία:
Εν τω μεταξύ, σήμερα Πέμπτη συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας – Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις». Έχει εγκριθεί κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην Βουλή, με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη να τονίζει ότι ο Ο.ΔΙ.Π.Υ. έρχεται για να υλοποιήσει «το μεγάλο ζητούμενο που είναι να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλείς, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και ισότιμες για όλους τους πολίτες».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας