Ελλάδα

Πήρε θέση ο Αρκάς για τον κορωνοϊό με σκίτσο έκπληξη

Πήρε θέση ο Αρκάς για τον κορωνοϊό με σκίτσο έκπληξη
Ο Αρκάς πήρε θέση για τον κορωνοϊό με ένα σκίτσο που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Τι κι αν ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια κρούσματα και νεκρούς. Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που ακόμα και τώρα πιστεύουν ότι ο ιός δεν είναι υπαρκτός. Συνήθως είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ακολουθούν κανένα μέτρο προστασίας ακόμα και αν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κάποιος έναν τέτοιο άνθρωπο. Μια απλή μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρκεί για αυτή την… εμπειρία.

Μέχρι σήμερα ο Αρκάς δεν είχε πάρει κάποια ξεκάθαρη θέση για τον κορωνοϊό και ειδικότερα για αυτό το θέμα. Μετά από αρκετό καιρό επέλεξε να το κάνει με το πιο πρόσφατο του σκίτσο. Φυσικά ο γνωστός καλλιτέχνης καυτηριάζει όλους όσους πιστεύουν ότι όλα είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Ο Αρκάς επέλεξε να μην έχει πρωταγωνιστές στο σκίτσο του. Σε αυτό απλά αναφέρει “Καλημέρα,και μην πιστεύετε στην προπαγάνδα για τον κορωνοϊό“. Το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν συνοδευόμενο από μια επίπεδη Γη.

Δείτε το σχετικό σκίτσο

Λίγα λόγια για τον Αρκά

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Τα έργα του Αρκά

  • Κόκκορας
  • Show Business
  • Ξυπνάς μέσα μου το ζώο
  • Ισοβίτης
  • Χαμηλές Πτήσεις
  • Καστράτο
  • Η Ζωή Μετά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments