Άποψη

Η κυβέρνηση έμπλεξε με τις συντάξεις

Η κυβέρνηση έμπλεξε με τις συντάξεις
Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr σχολιάζει το πώς η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη με τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και τονίζει ότι από τον Σεπτέμβριο θα επηρεαστούν και άλλες κοινωνικές κατηγορίες από κυβερνητικές αποφάσεις.

«Κύματα προσφυγών κατά της απόφασης του ΣτΕ», έγραφε το σούπερ σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.  Στο πάνελ ειδικοί περί τα θέματα των συντάξεων.

Δεν άκουσα τι ακριβώς έλεγαν, καθώς ήμουν στο καράβι για το νησί των διακοπών, αλλά από τους τίτλους που εναλλάσσονταν, οι ειδήμονες περιέγραφαν ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν καλύπτει το σύνολο των συνταξιούχων ούτε των ποσών που δικαιούνται. Ή τουλάχιστον σύμφωνα με την ανάγνωση της αντιπολίτευσης και των ειδικών που έχουν κάνει καριέρες και περιουσίες στα πρωινάδικα με τα θέματα των συντάξεων. Πάντα υπό την αίρεση ότι η δική τους ανάγνωση είναι η σωστή. Είναι κραυγαλέα αδικία ότι τελικώς θα εισπράξουν αναδρομικά συνταξιούχοι με συντάξεις άνω των 1000 ευρώ το μήνα.

Η κυβέρνηση θέλησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση έμπλεξε με ένα θέμα που αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της ευαισθησίας των πρωινάδικων: Τις συντάξεις, αφού αφορούν το κοινό τους. Η κυβέρνηση θέλησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη, να πουλήσει ότι σέβεται τη νομιμότητα και άρα εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, άρα δεν είναι σαν τους προηγούμενους, αλλά και με την επιλεκτική εφαρμογή να μειώσει το συνολικό ποσό από τα 3,9 δις στο 1,4 δις που σημαίνει λιγότεροι δικαιούχοι και μικρότερα ποσά.

Η εξέλιξη του θέματος θα έχει ενδιαφέρον. Αν τα πρωινάδικα συνεχίσουν να προβάλλουν το θέμα κατά τρόπο που να ενισχύουν τη δίκαιη διεκδίκηση των συνταξιούχων που είναι το κοινό τους ή αν θα ευθυγραμμιστούν με την κυβερνητική γραμμή γυρίζοντας την πλάτη στην πελατεία τους. Εάν όμως έστω και ένα κανάλι «σπάσει» την ομοφωνία, θα μαζέψει όλα τα οφέλη. Ήδη υπάρχει και ένας ο οποίος δεν εισέπραξε από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την αυτολογοκρισία μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων.

Η αλαζονεία αργά ή γρήγορα τιμωρείται

Το θέμα των συντάξεων είναι η αρχή. Από τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν και άλλες κοινωνικές κατηγορίες: Εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν θα δουλέψουν εφέτος αλλά κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τις έχει αφήσει η κυβέρνηση στο έλεος του ανταγωνισμού των μεγάλων του χώρου τους. Είναι η λεγόμενη μεσαία τάξη που με υστερία νεοφώτιστου γύρισε μαζικά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε την θριαμβευτική νίκη στη ΝΔ.

Τι θα κάνουν τα μέσα ενημέρωσης; Θα συνεχίσουν να τους αγνοούν; Πόσο κουτόχορτο να τους ταΐσουν φωνάζοντας ότι «και να καταστρέφονται και να πεινάνε δεν πρέπει να στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί  ο Παππάς μιλάει άσχημα και λέει για μαγαζιά, και ο Πολάκης συνεχίζει να καπνίζει»;  Αν συνεχίσουν έτσι το μόνο που θα πετύχουν είναι την ακόμα μεγαλύτερη απαξίωσή τους. Άλλωστε ήδη συμπεριφέρονται με αλαζονεία η οποία αργά ή γρήγορα τιμωρείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments