Τεχνολογία

Μάθε πόσα δευτερόλεπτα έχεις ζήσεις έως τώρα και πόσες αναπνοές έχεις πάρει

Η εφαρμογή αυτή κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Είναι πράγματα για τον εαυτό μας που ποτέ δεν τα έχουμε σκεφτεί ή καλύτερα δεν έχουμε κάτσει να τα υπολογίσουμε. Όπως για παράδειγμα πόσες ημέρες έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, ή ακόμη πιο ευφάνταστα, πόσα δευτερόλεπτα είμαστε πάνω στη γη. Γιατί σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πόσο ετών είμαστε και πόσο μηνών, αλλά ελάχιστοι θα έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν για ημέρες και δευτερόλεπτα.  Επίσης, άλλο ένα “τρελό” στοιχείο είναι πόσες φορές έχουμε αναπνεύσει ή πόσους χτύπους έχει κάνει η καρδιά μας από την ημέρα που γεννηθήκαμε.

Αν λοιπόν είστε από εκείνους που ανησυχούν για αυτά τα δεδομένα και θέλετε να μάθετε για να περηφανεύεστε και στους φίλους σας δεν έχετε παρά να μπείτε στην εφαρμογή You Getting Old η οποία θα σας λύσει όλες τις παραπάνω απορίες.

Με μία απλή συμπλήρωση της ημερομηνίας γεννήσεως θα σας εμφανίσει επίσης μια σειρά γεγονότων και στατιστικών σχετικά με τη διάρκεια ζωής σας. Από τα παγκόσμια γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παιδικής σας ηλικίας μέχρι πόσοι άνθρωποι έχουν την ίδια ημερομηνία γέννησης με εσάς και είναι ακόμα ζωντανοί! Είναι εντυπωσιακό το πόσες πληροφορίες θα μάθετε συμπληρώνοντας μόνο την ημερομηνία της γέννησής σας.

Οι παλμοί της καρδιάς είναι ένας σημαντικότατος δείκτης υγείας που αφορά τον αριθμό των σφυγμών ανά λεπτό.

Οι χαμηλοί παλμοί είναι συνήθως ένδειξη καλής υγείας, ενώ όταν οι παλμοί είναι ανεβασμένοι αυξάνεται ο κίνδυνος διαφόρων επιπλοκών, όπως η υπόταση, το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και η καρδιακή ανεπάρκεια, και δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως ο πόνος στο στήθος, η ζαλάδα, η δύσπνοια και το αίσθημα αδυναμίας. Η μέτρηση της παλμών θεωρητικά μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ωστόσο για να είναι πιο αξιόπιστη είναι καλύτερο να γίνεται το πρωί και συγκεκριμένα αμέσως μόλις ξυπνάτε.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη σωστή μέτρηση των παλμών είναι τα εξής:

Ξαπλώστε ή καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα.

  • Τοποθετήστε τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο στον λαιμό, ακριβώς δίπλα από την τραχεία. Για να μετρήσετε τους παλμούς στο χέρι,
  • τοποθετήστε τα δύο δάχτυλα ανάμεσα στο οστό και στον τένοντα της εσωτερικής πλευράς του καρπού, ακριβώς επάνω στην κερκιδική αρτηρία (εικόνα).
  • Μόλις βρείτε τον παλμό, μετρήστε τους χτύπους σε διάστημα 30 δευτερολέπτων με τη βοήθεια χρονόμετρου και πολλαπλασιάστε επί δύο για να βρείτε τους παλμούς ανά λεπτό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο