Πολιτική

ΚΙΝΑΛ κορωνοϊός: «Κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου»

ΚΙΝΑΛ κορωνοϊός: «Κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου»
ΚΙΝΑΛ κορωνοϊός: Με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής ασκεί κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τονίζει ότι «κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου».

Κριτική στην κυβέρνηση, με ανακοίνωσή του, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τονίζει ότι «κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου». Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την κυβέρνηση για «μπαλώματα», έλλειψη προετοιμασίας και εφησυχασμό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, «χθες η κυβέρνηση αύξησε την πληρότητα στα πλοία. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σήμερα αποφάσισε τη χρήση μάσκας και στα καταστρώματα. Μπαλώματα στα χθεσινά. Ράβε ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει». «Μόνο που εδώ κινδυνεύει η υγεία των πολιτών. Πληρώνουμε τις συνέπειες των επιλογών τους. Της έλλειψης προετοιμασίας για το άνοιγμα, και του εφησυχασμού» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής. Στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι: «Το πλεονέκτημα του Απριλίου για τη χώρα κινδυνεύει να χαθεί».

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Στην τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ. «Είμαστε σε μια φάση όπου θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορvνοϊού, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας τον κ. Λάσετ στην Ελλάδα.

«Ταυτόχρονα, ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει πολύ, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και χαίρομαι ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την Γερμανία και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα αλλά φυλάει και τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κριτική και από τον Αλέξη Τσίπρα

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να κρύψει τις μεγάλες της ευθύνες πίσω από την επίκληση της ατομικής ευθύνης, ενώ σημειώνει πως η τακτική που ακολουθεί το Μαξίμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αλλοπρόσαλλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments