Πέθανε ο Παναγιώτης Κουτάκος
Στο πένθος βυθίστηκε ο δημοσιογραφικός χώρος κι όχι μόνο, μετά την είδηση του χαμού του Παναγιώτη Κουτάκου. Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από την εφημερίδα «Φίλαθλος». κι ασχολήθηκε με το ρεπορτάζ διαιτησίας, όντας και ο ίδιος διαιτητής.
Στη συνέχεια πέρασε στη σύνταξη ύλης της εφημερίδας, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα filathlos.gr. Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 12:30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Καλλιθέας.
Ακόμη ένας θάνατος στον δημοσιογραφικό χώρο είναι και του Τάσου Παπαχρήστου
Σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Παπαχρήστου, βυθίζοντας τον δημοσιογραφικό κόσμο στη θλίψη. Γεννημένος στις 18 Μαΐου 1957 στη Θεσσαλονίκη, δούλεψε για χρόνια στο «Έθνος» και υπήρξε στο γραφείο τύπου της Άρσης Βαρών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφού κάλυπτε πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ αποκάλυψε μεταξύ των άλλων το ντοπάρισμα του Μπεν Τζόνσον στη Σεούλ.
Επίσης, υπήρξε σφαιροβόλος στον Ηρακλή και οπαδός του «γηραιού». Να σημειωθεί πως ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από τον «Φίλαθλο» και στη συνέχεια πήγε στο «Έθνος» από όπου συνταξιοδοτήθηκε.
Το ντοπάρισμα του Μπεν Τζόνσον στη Σεούλ
Ο Μπεν Τζόνσον, γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου του 1961, είναι πρώην σπρίντερ από τον Καναδά, ο οποίος στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 είχε κερδίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα, στις 24 Σεπτεμβρίου, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 9,79 δευτερόλεπτα. Όμως, δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε θετικός σε αναβολικά και έτσι του αφαιρέθηκε τόσο το μετάλλιο όσο και το ρεκόρ.
Απέναντί του στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο, ο Μπεν Τζόνσον βρήκε τον Καρλ Λιούις. Ο Καναδός συνδύασε τη νίκη με παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά η χαρά του κράτησε λίγα εικοσιτετράωρα, όσα χρειάστηκαν, δηλαδή, προκειμένου να βγουν θετικά τα δείγματα των ούρων του. Περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, στις 30 Αυγούστου 1987, ο Τζόνσον είχε πετύχει το εκκωφαντικό 9,83 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης, μία επίδοση που επίσης χαρακτηρίστηκε ως μη γενόμενη…
Οι δύο τους είχαν μια σχέση αγάπης και μίσους, αλλά κυρίως το δεύτερο. Το 1984 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες ο Αμερικανός Καρλ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 100 μέτρων με χρόνο 9,99 δευτερόλεπτα, ενώ ο Καναδός Μπεν αρκέστηκε στην τρίτη θέση με 10,22. Και κάπως έτσι, ο Τζόνσον είχε βάλει πια στόχο να ξεπεράσει τον Λιούις στην επόμενη διοργάνωση προκειμένου να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο Μπεν Τζόνσον είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του, ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τον αγώνα της ζωής του στη Σεούλ και η αυτοπεποίθησή του βρισκόταν στον… ουρανό. «Η κούρσα θα έχει τελειώσει πριν καν προλάβει ο αφέτης να κατεβάσει το όπλο. Ενημερώστε τον Λιούις ότι έρχομαι να πάρω αυτό που μου ανήκει. Έρχομαι να τον νικήσω», δήλωνε με μεγάλη σιγουριά, την ώρα που ο Λιούις, από την πλευρά του, άφηνε σαφείς αιχμές περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας