Κόσμος

Μήνυμα ΠΟΥ κορωνοϊός: «Πρέπει πραγματικά να πάτε σε πάρτι» αναρωτιέται ο Οργανισμός

Μήνυμα ΠΟΥ κορωνοϊός: «Πρέπει πραγματικά να πάτε σε πάρτι» αναρωτιέται ο Οργανισμός
Μήνυμα ΠΟΥ κορωνοϊός: Νέο μήνυμα προς τους νέους έστειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που αναρωτιέται «Πρέπει πραγματικά να πάτε σε πάρτι» . Θα μπορέσει να πείσει έτσι τους νέους και τις νέες σε όλο τον κόσμο;

Νέο μήνυμα προς τους νέους έστειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ανησυχεί για τη νέα έξαρση του κορωνοϊού και τις εικόνες συνωστισμού των νέων, κάνοντας έκκληση για τα πάρτι που λαμβάνουν χώρα σε πολλές χώρες του κόσμου αν και πλήττονται από την πανδημία.

«Οι νεότεροι πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι έχουν ευθύνη», είπε ο επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πατέρας τριών παιδιών Μάικ Ράιαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης.

«Ρωτήστε τους εαυτούς σας: πρέπει πραγματικά να πάω σε αυτό το πάρτι;», τόνισε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Ράιαν επισήμανε ότι οι νέοι είναι συχνά επιφυλακτικοί στο να δώσουν λεπτομέρειες ή να αποκαλύψουν ονόματα φίλων τους για την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

«Είναι σκληρό, όμως αυτό χρειάζεται για να σταματήσουμε τον ιό», συμπλήρωσε. Όπως γράφουν ελβετικές εφημερίδες, σε ένα νυχτερινό κέντρο στη Ζυρίχη απ’ όπου προέκυψαν κρούσματα πρόσφατα, οι θαμώνες έδωσαν ψεύτικα ονόματα, μεταξύ άλλων «Ντόναλντ Ντακ».

Εκτός του να μειώσουν τους κινδύνους για άλλους, η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκχοβ σημείωσε πως οι νέοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς ακόμα και μια ηπιότερη εκδοχή της νόσου ενδέχεται να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα τους 700.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, με τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία καi το Μεξικό να καταγράφουν τις περισσότερες από τις νέες απώλειες.

Σχεδόν 5.900 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19 κατά μέσον όρο, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου, που βασίζονται σε δεδομένα που ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο αριθμός αυτός ισούται με 247 θανάτους ανά ώρα, ή έναν κάθε 15 δευτερόλεπτα.

Η Λατινική Αμερική αποτελεί το νέο επίκεντρο της πανδημίας, μαζί με τις ΗΠΑ. Οι αρχές στις λατινοαμερικάνικες χώρες, όπως και στις ΗΠΑ, δυσκολεύονται να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αρχικά, η πανδημία εξαπλωνόταν με βραδύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική, όπου ζουν περίπου 640 εκατομμύρια άνθρωποι, απ’ ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο. Όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία όταν ο ιός άρχισε να διασπείρεται στις φτωχογειτονιές των πυκνοκατοικημένων πόλεων των χωρών της περιφέρειας αυτής.

Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στη Λατινική Αμερική ζουν σε παραγκουπόλεις, σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς. Πολλοί βρίσκουν δουλειά μόνο στον ανεπίσημο τομέα, δεν έχουν ασφάλιση ή άλλο δίχτυ ασφαλείας και συνέχισαν να εργάζονται παρά την πανδημία, διότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άλλο τρόπο να εξασφαλίζουν τα προς το ζην.

Οι ΗΠΑ των περίπου 330 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο, παρότι είναι ένα από τα πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments