Πολιτική

Νοτοπούλου ΔΕΘ: «Βαρύ πλήγμα για την οικονομία η ακύρωση της Έκθεσης»

Νοτοπούλου ΔΕΘ: «Βαρύ πλήγμα για την οικονομία η ακύρωση της Έκθεσης»
Νοτοπούλου ΔΕΘ: Την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης λόγω του κορωνοϊού σχολίασε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρύ πλήγμα για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις αποτελεί η ακύρωση της φετινής ΔΕΘ λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. «Η ακύρωση της φετινής 85ης ΔΕΘ, όπως τα κατάφερε η κυβέρνηση, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού», σημειώνει σε γραπτή της δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι «μετά το δύσκολο καλοκαίρι, οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης πνίγηκαν στο Βατερλό της κυβερνητικής ανεπάρκειας».

«Ήταν γνωστό εξ αρχής ότι η φετινή διοργάνωση θα ήταν διαφορετική. Ωστόσο, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, μια κυβέρνηση που ασκεί πολιτική και όχι μόνο επικοινωνιακή πολιτική, θα είχε φροντίσει να διασφαλίσει τους όρους μιας ασφαλούς διεξαγωγής, τώρα ή αργότερα, που θα έδινε το έναυσμα της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης», συνεχίζει η κ. Νοτοπούλου.

Η ίδια σχολιάζει: «Πώς φτάσαμε όμως από το success story του Απριλίου και το πανηγυρικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης τον Ιούνιο, στην παταγώδη οικονομική και υγειονομική αποτυχία, το γνωρίζει μόνο το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Το βιώνουν όμως καθημερινά και θα το βιώσουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του τουρισμού, που θα δουν τις επιχειρήσεις τους να μην μπορούν καν να ανοίξουν. Πειραματόζωα στο βωμό της κυβερνητικής ανευθυνότητας και των μικροπολιτικών σχεδιασμών. Απελπισία. Η Θεσσαλονίκη, για μια ακόμα φορά φτωχός συγγενής, έρμαιο της πολιτικής της ΝΔ, χωρίς ΔΕΘ, χωρίς υποδομές, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική».

Πάνω από 150 εκατομμύρια η ζημιά:

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το κόστος της ακύρωσης της έκθεσης υπολογίζεται σε πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται ότι την τελευταία χρονιά, το 2019 τις πύλες της ΔΕΘ πέρασαν 263.737 επισκέπτες ενώ στα ταμεία της πόλης της Θεσσαλονίκης μπήκαν περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Το πρωτογενές γεγονός δημιούργησε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγής όλων των υπόλοιπων κλάδων – προμηθευτών με σταθερό πολλαπλασιαστή, έτσι εκτιμάται πως η 84η ΔΕΘ δημιούργησε δευτερογενές όφελος πάνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν προστεθούν τα 13,2 εκατομμύρια ευρώ του Ομίλου ΔΕΘ-Helexpo που προήλθε από υπηρεσίες διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων υπηρεσιών και τα έσοδα από την εκμετάλλευση χώρων στάθμευσης, το συνολικό κέρδος ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή θα είναι και η απώλεια για την οικονομία από την ακύρωση της φετινής διεξαγωγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments