Ελλάδα

Εισήλθε ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Εισήλθε ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis
Oruc Reis: Και πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εισήλθε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα βρίσκεται και πάλι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα στις 19:20 το Oruc Reis είχε αρχίσει να κινείται βόρεια προς το λιμάνι της Αττάλειας και βρισκόταν μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ. Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες έστριψε και κατευθυνόταν νοτιοδυτικά καταλήγοντας και πάλι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Εντός της παράνομης τουρκικής Navtex πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με τη συμμετοχή 4 ελληνικών φρεγατών, ενώ η Γαλλία, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε δύο γαλλικά αεροσκάφη RAFALE,  το γαλλικό ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και η φρεγάτα FS «LA FAYETTE».

Νέες προκλήσεις Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίζεται ότι οι ξένοι ηγέτες γνωρίζουν τις θέσεις της Τουρκίας για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια στιγμή αποκάλυψε ότι θα έχει συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Αφού ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την πολεμική ρητορική του, έτεινε ξανά «χείρα φιλίας» λέγοντας ότι «καλούμε την Ελλάδα σε διάλογο».

Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Έχουμε δηλώσει ότι καμία ξένη εταιρεία ή πλοίο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες εξερεύνησης στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις προκλήσεις με τη βοήθεια μιας χώρας που δεν έχει ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία δεν αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο, η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος προσπαθούν να αγνοήσουν τη νοοτροπία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μιλώ ειλικρινά. Ο στόχος της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μας περιορίσει μόνο στον Κόλπο της Αττάλειας στη Μεσόγειο. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν.

«Το Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή έως τις 23 Αυγούστου. Η απαίτηση μιας θαλάσσιας δικαιοδοσίας για το νησί (σ.σ.: Καστελόριζο), το οποίο απέχει 2 χλμ. από την τουρκική ακτή και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογική και κοινή λογική. Είναι αστείο να ισχυρίζεται ότι ένα νησί 10 km2 έχει ναυτική δικαιοδοσία 40 χιλιάδων km2» τόνισε στον παραληρηματικό του λόγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments