Διεθνή

Μακρόν: Τουρκικά ΜΜΕ «τρολάρουν» την στήριξή του στην Ελλάδα

Μακρόν: Τουρκικά ΜΜΕ «τρολάρουν» την στήριξή του στην Ελλάδα
Μακρόν: «Ενώ το Ορούτς Ρέις, συνεχίζει την πρόοδό του στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ξεπέρασε και πάλι το όριο κατά της Τουρκίας» γράφει η τουρκική Ηurriyet, αναδημοσιεύοντας το βρετανικό δημοσίευμα.

O εκνευρισμός των Τούρκων για την έμπρακτη υποστήριξη της Γαλλίας και του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, είναι εμφανής. Από το πρωί τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν τον Γάλλο πρόεδρο, ενίοτε … τρολάροντάς τον, χρησιμοποιώντας χθεσινό καυστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times», σύμφωνα με το οποίο: «Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου από το τζετ σκι του».

Στο εν λόγω δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως ο Μακρόν επιχειρεί ν’ αποδείξει την εικόνα ενός νεαρού και σύγχρονου ηγέτη, παρά τα προβλήματα και την κρίση στη χώρα του μετά και την πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει τη Γαλλία.

«Ενώ το Ορούτς Ρέις, συνεχίζει την πρόοδό του στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ξεπέρασε και πάλι το όριο κατά της Τουρκίας» γράφει η τουρκική Ηurriyet, αναδημοσιεύοντας το βρετανικό δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Μακρόν έχει ξεπεράσει τα όρια κατά της Τουρκίας! Οι Βρετανοί το διασκεδάζουν».  Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, που συνοδεύεται από φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές κάνοντας jet ski στη Μεσόγειο, ο Μακρόν επιχειρεί ν’ αποδείξει την εικόνα ενός νεαρού και σύγχρονου ηγέτη, παρα τα προβλήματα και την κρίση στη χώρα του μετά και την πανδημία του coovid-19 και στη χώρα του.

Το μήνυμα Μακρόν σε Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό της ελληνική Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξέφρασε την ανησυχία του για το ζήτημα των εντάσεων που προκαλούν οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας στο θέμα της εκμετάλλευσης πετρελαίου, που πρέπει να πάψουν, προκειμένου να επιτρέψουν ένα ήρεμο διάλογο ανάμεσα στις γειτονικές χώρες και συμμάχους στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Υπενθύμισε την απαραίτητη αλληλεγγύη της Γαλλίας και της ΕΕ απέναντι σε ένα κράτος μέλος, του οποίου η κυριαρχία αμφισβητείται.

Τονίζοντας τη σημασία της επίλυσης των διαφορών μέσω διαλόγου, ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας υπογράμμισε την αναγκαιότητα μεγαλύτερης συνεννόησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και χαιρέτησε στο πλαίσιο αυτό την παρέμβαση της Γερμανίας.

Προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου και να σημειώσει την θέληση να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς Δικαίου, ο Πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά την γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ένας εκ των οποίων και η Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments