Τεχνολογία

Τα βασικά λάθη που καταστρέφουν το κινητό

Λάθη κινητό: Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που μειώνουν τη διάρκεια της ζωής του κινητού μας.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορεί να βλάψουμε το κινητό μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πολύ είναι η θερμοκρασία της συσκευής, η οποία αν ανέβει πολύ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην μπαταρία ή και στην οθόνη. Για να αποφευχθούν λοιπόν τα πολλά λάθη και για να παραμείνει ανοιχτό ανά πάσα στιγμή για κάθε είδους χρήση, χωρίς να μειώνεται η διάρκεια της ζωή του, καλό είναι είναι να έχουμε κατά νου τα εξής:

Έκθεση στον ήλιο:

Πρέπει να κρατάμε το κινητό μακριά απ’ το ηλιακό φως. Η παρατεταμένη έκθεση οδηγεί στο ξεθώριασμα των χρωμάτων της οθόνης και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην μπαταρία.

Δεν βάζουμε θήκη:

Αν χρησιμοποιείς το κινητό χωρίς θήκη το σίγουρο είναι ότι το κινητό σου θα αποκτήσει πολύ πιο σύντομα γρατζουνιές και θα μειωθεί ο χρόνος ζωής του. Ειδικά όταν βάζεις το κινητό μέσα στην τσάντα με κλειδιά και άλλα αντικείμενα αιχμηρά τότε πιθανόν να έχεις πρόβλημα σύντομα.

Λάθος φόρτιση:

Μπορεί να αφήνουμε το κινητό μας να ξεφορτίζει εντελώς και έπειτα να το φορτίζουμε αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Δεν είναι, λοιπόν, καλό να αφήνουμε τη μπαταρία να φτάνει στο 0%. Κάτι τέτοιο δεν βοηθά στην μακροζωία του κινητού. Επίσης καλό θα είναι να χρησιμοποιούνται αυθεντικούς φορτιστές και όχι απομιμήσεις.

Το έχουμε συνέχεια στην τσέπη μας:

Είναι πολύ σημαντικό να μην κρατάμε το κινητό για πολλές ώρες στην τσέπη μας ειδικά όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα. Ας θυμόμαστε ότι το σώμα μας ανεβάζει θερμοκρασία και αυτό από μόνο του μπλοκάρει τη διαδικασία ψύξης της συσκευής μας. Επίσης όταν το φορτίζουμε θα πρέπει να το έχουμε σε σκιά.

Το αφήνουμε στο αυτοκίνητο:

Το αυτοκίνητό μας λειτουργεί σαν θερμοκήπιο το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και δεν είναι καλή ιδέα να αφήνουμε εκεί το κινητό μας ούτε καν για λίγα λεπτά. Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσουμε στη συσκευή είναι μεγάλη.

Χρησιμοποιούμε το κινητό συνέχεια:

Αυτός είναι από τους βασικούς -αν όχι ο βασικός- λόγος που κάνει το κινητό μας να υπερθερμένεται. Αν νιώθουμε εξαρτημένοι, ας απενεργοποίησουμε τις ειδοποιήσεις. Επίσης, η λειτουργία πτήσης θα το βοηθήσει να κρυώσει πιο γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο