Αθλητισμός

Λιόν – Μπάγερν Μονάχου: 0-3

Λιόν – Μπάγερν Μονάχου: 0-3
Λιόν - Μπάγερν Μονάχου: Οι Βαυαροί πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό του Champions League μετά από επτά χρόνια. Οι Γάλλοι είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά ο Γκνάμπρι αποδείχθηκε πιο εύστοχος.

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 3-0 της Λιόν στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται για τη δεύτερη στη σειρά γερμανο – γαλλική μάχη. Στο μεγάλο ματς της 23ης Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν για το φετινό τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι η γερμανική ομάδα έχει πανηγυρίσει άλλες πέντε φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή του Champions League (1974, 1975, 1976, 2001 και 2013).

Στον σημερινό ημιτελικό η Λιόν μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρίες, αλλά ο Σερζ Γκνάμπρι αποδείχθηκε πιο εύστοχος και έστειλε την ομάδα του -μαζί με τους συμπαίκτες του- στον πολυπόθητο τελικό. Μεγάλος πρωταγωνιστής της πορείας των Βαυαρών και ο Χάνσι Φλικ που τους μεταμόρφωσε μετά το κακό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν. Στο τέλος του ματς σκόραρε και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος διανύει άλλη μια εξαιρετική σεζόν.

Η εξέλιξη του ματς

Στο 4′ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τη Λιόν. Λάθος στη μεσαία γραμμή για τους Βαυαρούς. Η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στον Τιάγκο. Ο Κακρέ έβγαλε για τον Ντεπάι, ο Ολλανδός έφυγε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, άνοιξε την μπάλα στο τετ-α-τετ με τον Νόιερ, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 17′ είχαμε δοκάρι για τη Λιόν με τον Εκαμπί. Τυχερός στάθηκε ο Νόιερ. Ένα λεπτό, όμως μετά, ο Γκνάμπρι έβαλε μπροστά στο σκορ τη γερμανική ομάδα. Ο πρωταγωνιστής του αγώνα βγήκε από δεξιά, συνέκλινε υπέροχα προς το κέντρο, αντιστάθηκε στην πίεση και με το αριστερό νίκησε τον Λόπες.

Ο Γκνάμπρι έκανε και το 2-0 στο 33′. H μπάλα βγήκε αριστερά, ο Πέρισιτς έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Λεβαντόβσκι μπερδεύτηκε και έχασε σχεδόν σίγουρο γκολ. Ο Λόπες αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε ασταθώς. Ο Γκνάμπρι όμως δεν αστόχησε. Από κοντά πέτυχε το γκολ. Δεύτερο για τον Γκνάμπρι, δεύτερο για την Μπάγερν.

Στο 88′  ήρθε το 3-0 με τον Λεβαντόβσκι μετά από σέντρα του Κίμιχ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΙΟΝ (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Ντενάγιερ, Μαρσέλο, Μαρσάλ (73′ Σερκί), Κακρέ, Γκιμαράες (46′ Τιάγκο Μέντες), Αουάρ, Κορνέ, Ντιμπουά (67′ Τέτε), Ντεπάι (58′ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67′ Ρεΐν-Αντελαΐντ).

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Άλαμπα, Μπόατενγκ (46′ Ζίλε), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (82′ Παβάρ), Αλκάνταρα (82′ Τολισό), Πέρισιτς (63′ Κομάν), Μίλερ, Γκνάμπρι (75′ Κουτίνιο), Λεβαντόβσκι

Το δώρο στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήθελε πρόκριση της γερμανικής ομάδας επί της Λιόν, ώστε να πηδήξει ένα γύρο και να μην πάρει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (όπως αναλογεί στον πρωταθλητή της Superleague βάσει βαθμολογίας).

Οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με μία ομάδα σε διπλά παιχνίδια (22-23/9, 29-30/9) και αν περάσουν θα μπουν ξανά στους ομίλους του Champions League (η κλήρωση για τον αντίπαλο θα γίνει 1 Σεπτεμβρίου). Ακόμα και στο κακό σενάριο που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στα play off, έχει εξασφαλισμένη την είσοδο στους ομίλους του Europa League, αλλά και περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ έσοδα. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός αποφεύγει έναν προκριματικό γύρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments