Τεχνολογία

Αυτές οι συσκευές στο σπίτι καίνε το περισσότερο ρεύμα

Αυτές οι συσκευές στο σπίτι καίνε το περισσότερο ρεύμα
Συσκευές με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος: Κάποιες από αυτές τις φανταζόμαστε ενώ κάποιες άλλες δεν μας περνούν καν από το μυαλό.

Αυτές είναι οι τέσσερις συσκευές, που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και «καίνε» το περισσότερο ρεύμα.

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές συσκευές όταν θέλουμε να φορτίσουμε το κινητό ή τον υπολογιστή, να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ή ακόμα για να μαγειρέψουμε. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μερικών μηνών συνηθίζεται ο λογαριασμός του ρεύματος να έρχεται λίγο πιο φουσκωμένος από τους προηγούμενους μήνες και όλοι αναρωτιούνται τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Κάποιες λοιπόν, από τις συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τις φανταζόμαστε ενώ κάποιες άλλες δεν μας περνούν καν από το μυαλό. Δείτε τις τέσσερις από αυτές που καταναλώνουν πάρα πολύ ρεύμα:

Το πιστολάκι

Μπορεί το καλοκαίρι να μην το χρησιμοποιούμε συχνά λόγω του καιρού αλλά το πιστολάκι φαίνεται πως είναι μια συσκευή που θεωρείται εξαιρετικά ενεργοβόρα. Και πιθανότατα να μην το περιμένατε μα είναι από τις συσκευές που «καίνε» το περισσότερο ρεύμα. Μπορείτε ωστόσο, να αντικαταστήσετε το παλιό σας πιστολάκι με ένα σχετικά πιο καινούριο, που θα έχει καλύτερη ενεργειακή κλάση.

Τα κλιματιστικά

Είναι ο αγαπημένος «σύντροφος» για το καλοκαίρι μα θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν αποτελεί και την πιο οικονομική λύση, μιας και «καίει» πολύ. Για να περιορίσετε τη… ζημιά φροντίστε να μην έχετε τουλάχιστον απώλειες στη θερμότητα από πόρτες ή παράθυρα. Και αν τον χειμώνα επιλέγετε το κλιματιστικό για να ζεσταθείτε θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι υπεύθυνο για τη δαπάνη αρκετών χρημάτων ετησίως σε κάθε νοικοκυριό. Φροντίστε τουλάχιστον να μην έχετε απώλειες από παράθυρα ή πόρτες.

Ο θερμοσίφωνας

Μια ακόμα συσκευή που «καίει» αρκετό ρεύμα είναι ο θερμοσίφωνας. Βέβαια ρόλο παίζει και ο τύπος όπως και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα τον έχετε αναμμένο. Για αυτό λοιπόν, να μην το έχετε αναμμένο για περισσότερο από 40 λεπτά και αν χρειάζεστε τον θερμοσίφωνα για περισσότερη ώρα, ίσως θα πρέπει να σκεφθείτε τον ηλιακό.

Ο φούρνος

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην τον χρησιμοποιήσετε αν και πρόκειται για μια ακόμη συσκευή που καταναλώνει πολύ ρεύμα. Οπότε την επόμενη φορά που θα πρέπει να ζεστάνετε το φαγητό σας σκεφτείτε αν έχετε μια εναλλακτική λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και την ψηστιέρα για ορισμένα φαγητά, που μπορούν να μαγειρευτούν εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments