Ελλάδα

Πίσω καραγκιόζηδες – Έξαλλος ο Αντώνης Καφετζόπουλος για όσα γίνονται με τις μάσκες

Πίσω καραγκιόζηδες – Έξαλλος ο Αντώνης Καφετζόπουλος για όσα γίνονται με τις μάσκες
Ο ηθοποιός σχολιάζει την επικαιρότητα και συγκεκριμένα τα όσα γίνονται με τις μάσκες με μια ανάρτηση του.

Έξαλλος ο Αντώνης Καφετζόπουλος για όσα γίνονται με τις μάσκες δημοσιεύει αιχμηρή ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Σήμερα βρήκαν καινούργια καραμέλα: Ο ΠΟΥ, λέει, άλλαξε στάση και δεν θεωρεί απαραίτητη τη μάσκα σε παιδιά κάτω των 12. Ο παπαρολόγος είναι συνάνθρωπος. Η παπαρολογία όμως σαν πολιτικο-κοινωνική παρέμβαση είναι απάνθρωπη, επικίνδυνη και μου προκαλεί αηδία.

Τι συνιστά ο ΠΟΥ λοιπόν; (Συνιστώ=ρήμα, ουσιαστικό=σύσταση)

https://www.who.int/…/WHO-2019-nCoV-IPC_Masks-Children-2020…

https://www.who.int/…/q-a-children-and-masks-related-to-cov…

1. Ότι παιδιά κάτω των 5 ετών (νήπια, προνήπια) ΔΕΝ ειναι χρήσιμο να φορούν μάσκα μια και δεν μπορει κανεις να επιβλέψει τη σωστή χρήση 2. Παιδιά 6-11 (δημοτικό), να αποφασίζουν οι αρμόδιοι συνυπολογίζοντας την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ διάδοσης του ιού και την δυνατότητα επίβλεψης της στοιχειώδους σωστής χρήσης. 3. Παιδιά άνω των 12 (γυμνάσια – λύκεια) να ισχύει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι και στους ενήλικες

Αυτά και συγχωρώ όποιον παρασύρθηκε από λάθος πληροφόρηση. Τους κουτοπονηρους πολιτικάντηδες της πορδής ούτε τους συγχωρώ, ούτε τους συμπονώ, ούτε θα τους ανέχομαι.

Πίσω καραγκιοζηδες!

Την ίδια στιγμή ο κορωνοιός θερίζει στη χώρα μας ενώ ο κίνδυνος από τους ασυμπτωματικούς είναι μεγάλος

Συναγερμός έχει σημάνει σε αρχές και λοιμωξιολόγους για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Μιλώντας στο  TV η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογράμμισε ότι «έχουμε επισημάνει ότι αυτές τις μέρες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Βλέπουμε ότι υπάρχει τριψήφιος αριθμός ενώ είχαμε ελπίδες ότι ίσως αυτός θα μπορούσε να μειωθεί. Δυστυχώς μέχρι το τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη, φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί. Μέχρι να γυρίσουν όλοι από τις διακοπές».

«Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και γι αυτό υπάρχει μετάδοση του κορωνοϊού. Βέβαια τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα. Συγκριτικά με την αρχή της πανδημίας τα τεστ ήταν πολύ λιγότερα». «Όλα όσα βλέπουμε είναι ανησυχητικά και απ’ ότι φαίνεται τα μέτρα δεν τηρούνται. Μετά τις δώδεκα το βράδυ εξακολουθούν να υπάρχουν συνωστισμοί. Έχουμε δει πάρα πολλές εικόνες αναφορικά με αυτό το ζήτημα» πρόσθεσε.

Αναλυτικά η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ – Ρεκόρ κρουσμάτων

«Σήμερα ανακοινώνουμε 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

  • 1.852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments