Ελλάδα

Φανουρόπιτα Άκης: Υλικά και συνταγή για μοναδικό αποτέλεσμα

Φανουρόπιτα Άκης: Υλικά και συνταγή για μοναδικό αποτέλεσμα
Φανουρόπιτα Άκης: Αυτή τη Φανουρόπιτα θα τη φτιάξει φέτος όλη η Ελλάδα» τονίζε ο Ακης Πετρετζίκης. Μια πανεύκολη συνταγή, όπως αναφέρει, που το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 1 μπολ και 1 σύρμα.

Η ημέρα του Αγίου Φανουρίου πλησιάζει και κάθε χρόνο στις  27 Αυγούστου που τιμάται ο Άγιος,  συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες μοιράζουν στη γειτονιά αφού ευλογηθούν πρώτα από την εκκλησία. Με το πέρασμα των χρόνων, καθιερώθηκε να φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να βρούμε κάτι που χάσαμε. Πολλοί, εξάλλου, συνδέουν αυτή την ιδιότητα του Αγίου Φανουρίου και της πίτας με το όνομα του Αγίου, που προκύπτει από το ρήμα «φαίνω» που σημαίνει αποκαλύπτω.

Αν θέλετε να φτιάξετε φέτος τη δική σας φανουρόπιτα σίγουρα θα πρέπει να τσεκάρετε και τη συνταγή που δίνει ο γνωστός μάγειρας Άκης Πετρετζίκης για ένα μοναδικό και εγγυημένο αποτέλεσμα.  Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συγκεκριμένη πίτα είναι απλά και οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε στην κουζίνα μας.

Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση:

Υλικά

  • 375 γρ. σπορέλαιο
  • 375 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 120 γρ. καρύδια
  • 75 γρ. σταφίδες, (προαιρετικά)
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, 250 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 125 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί 25×30 εκ. και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments