Κόσμος

Γερμανία κορωνοϊός: Τέλος τα ταξίδια σε Παρίσι και Κυανή Ακτή

Γερμανία κορωνοϊός: Τέλος τα ταξίδια σε Παρίσι και Κυανή Ακτή
Γερμανία κορωνοϊός: Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν αχρείαστα ταξίδια στην περιοχή του Ιλ-ντε-Φρανς, που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και στο νότιο τμήμα της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής.

Η Γερμανία εξέδωσε απόψε ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Παρίσι και την Κυανή Ακτή λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στις περιοχές αυτές της Γαλλίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν αχρείαστα ταξίδια στην περιοχή του Ιλ-ντε-Φρανς, που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και στο νότιο τμήμα της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι μεγάλες πόλεις Μασσαλία και Νίκαια.

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός παγκοσμίως – Πάνω από 800.000 οι νεκροί

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασε χθες Σάββατο (22 Αυγούστου) τους 800.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που πολλές χώρες είναι αντιμέτωπες με νέα έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης και πολλαπλασιάζουν τα περιοριστικά μέτρα.

Είναι άξιο αναφοράς πως ο αριθμός των νεκρών διπλασιάστηκε από την 6η Ιουνίου, υποκύπτοντας στη νόσο COVID – 19 πάνω από 100.000 άνθρωποι μέσα σε 17 ημέρες, από την 5η Αυγούστου. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως πάνω από 808.000 θάνατοι εξαιτίας του φονικού ιού και πάνω από 23 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης.

Σε αυτές τις 4 χώρες έχουν καταγραφεί οι μισοί θάνατοι εξαιτίας του ιού

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι η περιφέρεια του πλανήτη που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα (τουλάχιστον 255.000 νεκροί). Οι μισοί θάνατοι και πλέον εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε τέσσερις χώρες, τις ΗΠΑ (176.332, +1.087 σε 24 ώρες κατά το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς), τη Βραζιλία (114.250), το Μεξικό (59.610) και την Ινδία (55.794). Πέρασαν 147 ημέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, αφότου ανακοινώθηκε επίσημα ο πρώτος θάνατος στην Κίνα ωσότου να καταγραφούν 400.000 νεκροί σε παγκόσμια κλίμακα. 77 ημέρες αργότερα, ξεπεράστηκε το φράγμα των 800.000 νεκρών παγκοσμίως.

Με αυτό το φόντο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη χρήση μάσκας για «τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και πάνω» στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική για τους ενήλικους. Συνέστησε επίσης να τηρείται «απόσταση ενός μέτρου» του ενός από το άλλο σε περίπτωση που είναι ευρεία η διάδοση στις περιοχές όπου εφαρμόζονται οι προφυλάξεις.

«Πάνω από όλα, αν μπορέσουμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας (…) και χρησιμοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τα διαθέσιμα εργαλεία μας κι ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να έχουμε και άλλα εργαλεία, όπως είναι τα εμβόλια, πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε τέλος σε χρονικό διάστημα βραχύτερο από εκείνο της (ισπανικής) γρίπης του 2018», είπε ο Γκεμπρεέσους.

Στο μεταξύ, οι αριθμοί των νεκρών και των ασθενών συνεχίζουν να αυξάνονται σε διεθνές επίπεδο. Στην Ευρώπη τα κρούσματα ήταν πολλά (3.602 στη Γαλλία, παραπάνω από 8.000 στην Ισπανία μέσα σε μια μέρα…). Από την άλλη, η Ασία και ειδικότερα, η Νότια Κορέα, που ως τώρα είχε καταφέρει να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας χάρη στη στρατηγική των μαζικών τεστ και της ιχνηλάτησης των επαφών των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, κατέγραψε πάνω από 300 κρούσματα δύο συναπτές ημέρες, τον υψηλότερο αριθμό από τον Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments