Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: 1.365 τα νέα κρούσματα και τέσσερις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός Ιταλία: 1.365 τα νέα κρούσματα και τέσσερις νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Κορωνοϊός Ιταλία: Για τρίτη συνεχή ημέρα αυξάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας φτάνοντας σε όλη τη χώρα τους 86.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα σήμερα είναι 1.365 και 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, τα νέα κρούσματα ήταν 1.444 και καταγράφηκε ένας θάνατος. Το τελευταίο 24ωρο πάντως έγιναν σχεδόν 20.000 λιγότερα τεστ σε σχέση με το προηγούμενο.

Για τρίτη συνεχή ημέρα αυξάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Συνολικά, σε όλη τη χώρα, είναι 86. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας σήμερα τα νέα κρούσματα είναι 235, στην περιφέρεια της Ρώμης 156, ενώ η Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, αγγίζουν τα 270.

Αυξάνονται οι νοσηλείες με Covid-19 στην Ιταλία

Σημαντική αύξηση έχει παρουσιάσει τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ιταλία, μια απ’ τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία. Σήμερα, Κυριακή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 86 ασθενείς σε ΜΕΘ συγκριτικά με τους 38 στα τέλη Ιουλίου, καθώς η επιστροφή των Ιταλών από τις διακοπές σηματοδότησε αύξηση στα νέα κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο η χώρα κατέγραψε 1.365 νέα κρούσματα και τέσσερις θανάτους, ενώ χθες τα νέα κρούσματα ήταν 1.444 και καταγράφηκε ένας θάνατος. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι το τελευταίο 24ωρο πάντως έγιναν σχεδόν 20.000 λιγότερα τεστ σε σχέση με το προηγούμενο. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας σήμερα τα νέα κρούσματα είναι 235, στην περιφέρεια της Ρώμης 156, ενώ στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, αγγίζουν τα 270. Συνολικά η Ιταλία μετράει 268.218 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 35.477 θανάτους από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι Ιταλικές αρχές παρακολουθούν στενά την πορεία των κρουσμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που είδε το σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού. Ειδικότερα στην Ευρώπη. Οι εικόνες των θαλάμων με τους χιλιάδες νεκρούς δεν είναι τόσο μακριά. Μάλιστα το…κακό παράδειγμα της Ιταλίας ανάγκασε πολλές χώρες να πάρουν γρήγορα μέτρα προκειμένου να αποφύγουν να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες ήταν και η Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα θα επιστρέψουν στο κανονικό τους όταν επιτέλους βρεθεί το εμβόλιο. Αρκετές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα είναι έτοιμο σε λίγο καιρό και μένει να δούμε ποιος θα κερδίσει αυτή τη μάχη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments