Χαράλαμπος Γώγος σχολεία: Σε περίπτωση κρούσματος θα κλείνει μόνο ένα τμήμα
Είμαστε έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Χαράλαμπος Γώγος. Αν θα εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο πρόσθεσε ο κύριος Γώγος. Ο κος Γώγος τόνισε επίσης ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.
Χωρίς μάσκα τη “βάψαμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση οτι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως άλλα δύο μέλη της Επιτροπής μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχαν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 του μήνα. Πρόκειται για τον καθηγητή Νίκο Σύψα και τον πρόεδρο των λοιμοξιολόγων Παναγιώτη Γαργαλιάνο.
Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής
Σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, θα συνεδριάσουν η επιτροπή των ειδικών και οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να συζητηθεί η ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων. «Είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων, ακόμα και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει», έχει τονίσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα ληφθούν και αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, για το πρώτο κουδούνι. Πάντως, όποια και αν είναι η ημερομηνία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως έχει δηλώσει ότι «όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό. Θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα».
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που έχει σημειώσει η υπουργός, είναι αυτό που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών, αφού, όπως εξήγησε, «είναι μεγίστης σημασίας να βρεθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό τους περιβάλλον». Για τον συγκεκριμένο παράγοντα άλλωστε, αυτόν της ψυχολογικής επίδρασης που έχει το σχολικό περιβάλλον στην καθημερινότητα των παιδιών, έχουν μιλήσει και πολλοί ειδικοί κατά τη διάρκεια συζητήσεων που πραγματοποιούνται για τη λειτουργία των σχολείων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας