Ελλάδα

Επεισόδιο με τουρκική φρεγάτα στο Καστελόριζο

Επεισόδιο με τουρκική φρεγάτα στο Καστελόριζο
Ακραία πρόκληση της Τουρκίας που σημάδεψε "ηλεκτρονικά" Ελληνική φρεγάτα κοντά στο Καστελόριζο.

Σχεδόν καθημερινές έχουν γίνει οι τουρκικές προκλήσεις. Εκτός από τους αξιωματούχους της γειτονικής χώρας που σε κάθε ευκαιρία προκαλούν με τις αντιδράσεις τους, πλέον στο παιχνίδι έχουν μπει και τα Τουρκικά πολεμικά πλοία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Τουρκικά πολεμικά πλοία σημάδεψαν “ηλεκτρονικά” ελληνική φρεγάτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί η φρεγάτα από τα ραντάρ των πλοίων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Alpha τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν με τα ραντάρ των όπλων τους τουλάχιστον μια από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων, στα ανοιχτά του Καστελόριζου. Τα πλοία της Τουρκίας εξέπεμψαν σήματα ηλεκτρονικά προς την Ελληνική με στραμμένα τα όπλα προς αυτή.

Ψυχραιμία από την Ελληνική πλευρά

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και δεν ήθελε πολύ για να ξεφύγει η κατάσταση, το πλήρωμα της Ελληνικής φρεγάτας αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά με αποτέλεσμα να αποφευχθεί θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή. Μάλιστα οι άνθρωποι του πολεμικού ναυτικού έχουν λάβει οδηγίες να είναι προσεκτικοί καθώς οι Τούρκοι ψάχνουν αφορμή για να πάμε τα πράγματα στα άκρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο πλευρές φτάνουν μια ανάσα από τη σύγκρουση. Έχουν περάσει λίγες ημέρες από το περιστατικό της επακούμβησης της τουρκικής φρεγάτας “Κεμάλ Ρέις” με την ελληνική φρεγάτα “Λήμνος”. Θυμίζουμε ότι τότε το τουρκικό σκάφος δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος συγκρούστηκε με το μπροστινό της φρεγάτας “Λήμνος”. Η τουρκική φρεγάτα υπέστη σημαντικές ζημιές στην πρύμνη με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, σε αντίθεση με το “Λήμνος” που δεν είχε ζημιά και συμμετείχε κανονικά στα ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Το ρεπορτάζ του Alpha αναφέρει ότι κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και με Γαλλική φρεγάτα στα νερά της Μεσογείου. Αυτό είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν. “To NATO δεν πρέπει να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο όσον αφορά στην πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, είχε δηλώσει ο Γάλλος αρμόδιος για αμυντικά θέματα, αναφερόμενος στην τουρκική πρόκληση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments