Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με ΥΠΕΞ της Μάλτας σήμερα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση Δένδια με ΥΠΕΞ της Μάλτας σήμερα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Συνάντηση Δένδια με ΥΠΕΞ της Μάλτας: Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Εβαρίστ Μπαρτόλο (Evarist Bartolo) θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ειδικότερα, στην προγραμματισμένη συνάντηση, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εν όψει και των κρίσιμων συζητήσεων και αποφάσεων που αναμένονται στο πλαίσιο της ΕΕ.

Παράλληλα οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Λιβύη και το μεταναστευτικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Με το πέρας των συνομιλιών, θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:20.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ για την Ανατολική Μεσόγειο

Θυμίζουμε ότι για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών,  με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ  σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το πρωί (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου).  Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, κέντρο της συζήτησης ήταν επίσης η ανάγκη αποκλιμάκωσης στην περιοχή. 

Η αναδίπλωση του Στόλτενμπεργκ

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας έρχονται μετά την αναδίπλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ σχετικά με τα περί συμφωνίας για έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, μεταξύ των δύο χωρών διεξάγονται μόνο τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο στο ΝΑΤΟ. «Δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία γι’ αυτόν τον μηχανισμό, ακόμη», είπε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε πως πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις, παρά για διαπραγματεύσεις.

«Είναι τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Συνεπώς, προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για αποκλιμάκωση», επισήμανε. Παράλληλα, αυστηρή ήταν η δήλωση του Στέλιου Πέτσα για τον Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη, πως Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη τεχνικού διαλόγου στο πλαίσιο της Συμμαχίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments