Αθλητισμός

Απόλλων Λεμεσού: Στην Κύπρο ο Τζόι Ντόρσεϊ

Απόλλων Λεμεσού: Στην Κύπρο ο Τζόι Ντόρσεϊ
Απόλλων Λεμεσού: Στην Κύπρο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζόι Ντόρσεϊ.

Ο Τζο Ντόρσεϊ φαίνεται πως συμφώνησε με τον Απόλλωνα Λεμεσού  και αυτό σημαίνει πως συνεχίζει την καριέρα του στην Κύπρο ενισχύοντας την ομάδα για τη σεζόν που ξεκινά, δηλαδή 2020 – 2021.

Λίγο πριν κλείσει τα 37α γενέθλιά του, ο Αμερικάνος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον ομάδων έστω και από χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο του ΝΒΑ και της EuroLeague. Έτσι, ο Αμερικανός σέντερ συμφώνησε με τον Απόλλωνα Λεμεσού συνεχίζοντας την καριέρα του στο κυπριακό πρωτάθλημα, στο οποίο είναι δεδομένο ότι θα κάνει τη διαφορά με την προϋπόθεση ότι είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος.

Το «who is who» του Τζόι Ντόρσεϊ

Ο Ρίτσαρντ Έλμερ Τζόι Ντόρσεϊ, γεννημένος στη Βαλτιμόρη στις 16 Δεκεμβρίου 1983, είναι Αμερικάνος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής με ύψος 206 εκατοστά και αγωνίζεται τόσο ως πάουερ φόργουορντ όσο και ως σέντερ. Εισήχθη το 2002 στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις και αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα με την ομάδα του πανεπιστημίου, τους Μέμφις Τάιγκερς. Από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις αποφοίτησε το 2008.

Το ίδιο έτος συμμετείχε στα Ντραφτ του ΝΒΑ όπου κατάφερε να ξεχωρίσει εξασφαλίζοντας συμβόλαιο με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ωστόσο, στην ομάδα του Πόρτλαντ δεν αγωνίστηκε ποτέ μιας και δόθηκε στους Χιούστον Ρόκετς ως αντάλλαγμα για τον Νικολά Μπατούμ. Ο Τζόι Ντόρσεϊ παρέμεινε στην ομάδα του Χιούστον μέχρι και το 2010, έχοντας νωρίτερα αγωνιστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως δανεικός στους Ρίο Γκράντε Βάλει Βάιπερς (NBA Development League). Στις 8 Φεβρουαρίου του 2010, ο Ντόρσεϊ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Σακραμέντο Κινγκς, αν και έναν μήνα αργότερα ανακοινώθηκε επίσημα η λύση του συμβολαίου.

https://www.youtube.com/watch?v=AVPo-JWh1ok

Έχει περάσει και από την Ελλάδα

Στις 4 Απριλίου 2010 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Τορόντο Ράπτορς, άλλη μια ομάδα του ΝΒΑ, στους οποίους παρέμεινε για ενάμιση χρόνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Ντόρσεϊ αποφάσισε για πρώτη φορά στην καριέρα του να αφήσει την Αμερική και να ταξιδέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Κάχα Λαμποράλ. Στις 11 Ιανουαρίου του 2012, η Ισπανική ομάδα άφησε ελεύθερο τον Ντόρσει και μόλις λίγες ώρες αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στον Ολυμπιακό παρέμεινε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου του 2012, έχοντας κατακτήσει με την ομάδα ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2012) καθώς και την Ευρωλίγκα του 2012. Παράλληλα, είχε ανακηρυχθεί και καλύτερος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος για το 2012.

Στις 22 Νοεμβρίου 2012, ο Ντόρσεϊ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την τουρκική Ρόγιαλ Χάλι Γκαζιαντέπ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2012 – 2013. Το καλοκαίρι του 2013, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ισπανική Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνίστηκε για ένα χρόνο έχοντας καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας της σεζόν 2013 – 2014. Το 2014, ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή του Ντόρσεϊ στους Χιούστον Ρόκετς, την ομάδα του ΝΒΑ από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Το 2015 υπέγραψε στην τούρκικη Γαλατασαράι. Στις 19 Φεβρουαρίου 2016 έφυγε από την Γαλατασαράι για να αγωνιστεί την ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Το καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2018 αλλά στις 18 Ιανουαρίου 2017 η Μπαρτσελόνα τον άφησε ελεύθερο λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και το 2017 ανακοινώθηκε από την τουρκική Μπαλκισίρ. Στις 3 Νοεμβρίου 2018, ανακοινώθηκε από τον Πανιώνιο. Τον Νοέμβριο του 2019, Ο Αμερικανός σέντερ, ανακοινώθηκε από την MBC κι έτσι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο πρωτάθλημα Γερμανίας. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments