Πολιτική

Άνοιγμα σχολείων Κεραμέως: «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι»

Άνοιγμα σχολείων Κεραμέως: «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι»
Άνοιγμα σχολείων Κεραμέως: Το δικό της μήνυμα ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα θρανία έστειλε η υπουργός Παιδείας.

Στο σημερινό άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, η υπουργός αναφερόμενη στο πρώτο κουδούνι που χτύπησε στα σχολεία ανέφερε πως«επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μαθαίνουμε ασφαλείς».

Η κ. Κεραμέως ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες και σε όλους, λέγοντας πως οι προτεραιότητες είναι δύο: αφενός, να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η «απαραίτητη για όλους εκπαιδευτική διαδικασία», αφετέρου να προστατευτεί η «πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των οικογενειών μας». «Μια νέα χρονιά ξεκινά, γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες, προσδοκίες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας», υπογράμμισε και κατέληξε: «Τους περασμένους μήνες δοκιμαστήκαμε πολύ. Όμως προσαρμοστήκαμε, αλλάξαμε τις συνήθειές μας και βγήκαμε νικητές. Έτσι και τώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Το μήνυμά της:

Βασικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές από σήμερα στα σχολεία:

  • Οι μαθητές καλούνται, να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, αντισηπτικό υγρό με αλκοόλη 70%, παγούρι με νερό, κουλούρι ή κρουασάν ή τοστ ή σνακ.
  • Κατά τη διαδρομή προς και από το σχολείο, θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο σχολικό και μην ακουμπούν σε σημεία του οχήματος.
  • Όταν φτάνουν στην τάξη, θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και να μην πιάνουν το πρόσωπό τους.
  • Από την τάξη όταν βγαίνουν για διάλειμμα, οι μαθητές καλούνται να να μην πλησιάζουν το πρόσωπο άλλων παιδιών, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό, να τρώνε από το δικό τους φαγητό, να πίνουν από το δικό τους παγούρι και να σκουπίζονται με τα δικά τους χαρτομάντιλα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες, που αποτυπώθηκαν σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία. Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments