Video

Κακοκαιρία Ιανός: Μεγάλες καταστροφές στο Ζηλευτό Φθιώτιδας

Κακοκαιρία Ιανός: Μεγάλες καταστροφές στο Ζηλευτό Φθιώτιδας
Κακοκαιρία Ιανός: Στο έλεος του κυκλώνα τα σπίτια και οι περιουσίες των κατοίκων του Ζηλευτού - Ανυπολόγιστες οι ζημιές.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει και στο Ζηλευτό Φθιώτιδας η κακοκαιρία Ιανός, που πλήττει από χθές πολλές περιοχές της χώρας.  Σύμφωνα με το lamianow.gr, η καταιγίδα διαρκείας που «έπνιξε» την περιοχή το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, να καταστραφούν περιουσίες και να προκληθούν ζημιές ανυπολόγιστης αξίας. Μέχρι πριν λίγο, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν ακόμη να βγάλουν το νερό από τα σπίτια τους.

Δείτε το βίντεο από το Protothema.gr με τις καταστροφές

Κατέρρευσε κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα από το “χτύπημα” του Ιανού

Εικόνες σοκ υπάρχουν στο Μουζάκι, καθώς κατέρρευσε μέρος του Κέντρου Υγείας και τμήμα του περιφερειακού δρόμου. Ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου δίπλα στον ποταμό Πάμισο έχει καταρρεύσει και έχει συμπαρασύρει και τμήμα από το Κέντρο Υγείας της περιοχής. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά. Συγκεκριμένα η γέφυρα φαίνεται να αντιστέκεται στα μανιασμένα νερά ωστόσο ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως.

Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση. Να σημειώσουμε ότι στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. Για πολλές ώρες δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στον δήμο Μουζακίου και τον Δήμο Αργιθέας, ενώ οι επικοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Μεγάλες οι καταστροφές – Εντονότερα φαινόμενα μετά το μεσημέρι

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε. Όπως ανέφεραν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη. Τέλος, εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments