Ελλάδα

Βικτόρια Χίσλοπ: Η διάσημη Βρετανίδα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα

Βικτόρια Χίσλοπ: Η διάσημη Βρετανίδα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα
Βικτόρια Χίσλοπ: Συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω και για όλη την στήριξη την οποία παρείχες στην Ελλάδα, μέσα από τα γραπτά σου, μέσα από τα λόγια σου, μέσα από την κινητοποίηση ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να στηρίξουν τα ελληνικά δίκαια, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, αλλά πάνω απ όλα για την αγνή σου αγάπη για την Ελλάδα, η οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται σε ό,τι κάνεις και σε ό,τι γράφεις», δήλωνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου την βρετανίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο, Βικτόρια Χίσλοπ η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα.

«Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα», είπε η κα Χίσλοπ, για να προσθέσει ο κ. Μητσοτάκης “Για εμάς, η διαδικασία της τιμητικής σου πολιτογράφησης είναι ακριβώς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες στην καρδιά. Και σίγουρα εσύ το αποδεικνύεις και με το παραπάνω”.

Η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα και η Σπιναλόγκα

Όπως έχει περιγράφει η Βικτόρια Χίσλοπ: Ηταν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ήταν η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα. “Ήμουν 17 χρόνων και αμέσως ερωτεύτηκα. Όχι ένα ντόπιο αγόρι με σκούρα μάτια, αλλά την ίδια την Ελλάδα. Αυτή η πρώτη εμπειρία του καθαρού, λαμπερού φωτός του Αιγαίου και η υπέροχη ζεστασιά του μεσογειακού ήλιου έμεινε μαζί μου έκτοτε. Ξεκινήσαμε με επισκέψεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, περιπλανιόμασταν με λεωφορείο, αρκετές φορές χαθήκαμε προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τις πινακίδες του δρόμου σε ένα άγνωστο αλφάβητο και σχεδόν λιώσαμε στη ζέστη του Αυγούστου.

Η Αθήνα ήταν ζεστή, μπερδεμένη και θορυβώδης, αλλά λάτρεψα τα πάντα σε αυτήν. Αφού είδαμε ό,τι μπορούσαμε στην Αθήνα, πήραμε ένα φέρι μποτ για το νησί της Πάρου, στο οποίο υπήρχαν ασβεστωμένα χωριά και εκκλησίες με μπλε θόλους. ‘Εχοντας περάσει τις περισσότερες προηγούμενες καλοκαιρινές διακοπές στη βοτσαλωτή παραλία στο Bognor Regis, η απαλή λευκή άμμος ήταν μια αποκάλυψη. Η μητέρα μου άναψε τη σπίθα που πυροδότησε το διά βίου ελληνικό πάθος μου και ενέπνευσε το μυθιστόρημά μου, το «Νησί», για τη Σπιναλόγκα, ένα μικρό νησί ανοικτά των ακτών της Κρήτης, το οποίο ήταν η τελευταία κατοικία των λεπρών”.

Ποια είναι η Βικτόρια Χίσλοπ

Η Βικτόρια Χίσλοπ, το πατρικό όνομα της οποίας είναι Χάμσον , γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ του Κεντ το 1959, μεγάλωσε όμως στο Τόνμπριτζ . Σπούδασε αγγλικά στο Κολέγιο St. Hilda’s της Οξφόρδης και στη συνέχεια εργάστηκε, για 20 περίπου χρόνια, ως δημοσιογράφος. Τον Απρίλιο του 1988 παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη των εκδόσεων “Private Eye” Ίαν Χίσλοπ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά: Την Έμιλι – Έλεν (1990) και τον Ουίλιαμ – Ντέιβιντ.

Η Χίσλοπ ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων και στη συνέχεια στράφηκε προς τις δημόσιες σχέσεις. Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο της παιδί, αποφάσισε να αλλάξει σταδιοδρομία: Άρχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος. Χάρη σε αυτή την ενασχόληση ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η βασική της ενασχόληση ήταν τα θέματα ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Το Νησί , το οποίο έγινε μπεστ-σέλερ. Η επιτυχία του βιβλίου έκανε τους παραγωγούς του Χόλιγουντ να ζητήσουν τα δικαιώματα για τη δημιουργία μιας ταινίας. Σύμφωνα με την ίδια, η Χίσλοπ αρνήθηκε να επιτρέψει στο Χόλιγουντ να δραματοποιήσει το βιβλίο της (παρά την παχυλή αναμενόμενη αμοιβή) και επέλεξε να παραχωρήσει (έναντι πολύ ισχνότερης αμοιβής) τα δικαιώματα στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη δημιουργία της ομώνυμης σειράς.

Η ίδια δήλωσε ότι «φοβήθηκε ότι το βιβλίο στο Χόλιγουντ θα μπορούσε να καταλήξει ταινία τρόμου». Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε 23 ακόμη χώρες και σήμερα περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, ενώ κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.

Το 2008 η Χίσλοπ εξέδωσε το δεύτερο μυθιστόρημά της με τον τίτλο Η Επιστροφή, ενώ το 2009 παραχώρησε το διήγημά της “Aflame in Athens” για να δημοσιευτεί στο πρόγραμμα “Ox-Tales”, τέσσερις συλλογές διηγημάτων από 38 Βρετανούς δημιουργούς. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Κεντ, όπου διαμένει με την οικογένειά της, και εκτός από τη συγγραφική της δραστηριότητα εξακολουθεί να γράφει ταξιδιωτικά άρθρα για τη Sunday Telegraph, τη Mail on Sunday και αρκετά περιοδικά, ενώ έχει τακτική συνεργασία με την Daily Telegraph και συντάσσει τα προφίλ διασημοτήτων για το περιοδικό Woman & Home.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments