Ελλάδα

Καρδίτσα Ιανός: Εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου

Καρδίτσα Ιανός: Εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου
Καρδίτσα Ιανός: Ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή.

Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας, καθώς, λόγω καταστροφής των γεφυρών και του οδικού δικτύου, πολλές περιοχές είναι αποκλεισμένες, κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση μετρώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ είναι αδύνατη, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και η προσέγγιση κτηνοτροφικών μονάδων, αφού οι τόνοι λάσπης αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, συνοικισμοί της Οξυάς είναι αποκλεισμένοι, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, ειδικά σε θέματα υγείας. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ προγραμματίζεται και μεταφορά των κατοίκων σε άλλα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Στον δήμο Παλαμά, χθες βράδυ έγινε προσπάθεια με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου, να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους κάτοικοι από την κοινότητα Μεταμόρφωσης καθώς η στάθμη του Ιταλικού ποταμού είχε ανέβει επικίνδυνα. Μηχανήματα του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας βρίσκονται σε επιφυλακή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σακελλαρίου.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου

Σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, η εικόνα ως προς την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει ως εξής: Στην Κεφαλονιά συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση στην Αγία Ευθυμία, Άσσος, Κομιτάτα και Φισκάρδο, καθώς στα περισσότερα σημεία τα συνεργεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης που σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό δέντρων που έχει πέσει πάνω στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας δυσχεραίνει σημαντικά το έργο τους.

Στη Ζάκυνθο έχουν ηλεκτροδοτηθεί και οι περιοχές Μαριές, Εξωχώρα, Καμπί, και Αγ. Νικόλαος με αποτέλεσμα οι εργασίες σε ολόκληρο το Δίκτυο Μέσης Τάσης να έχουν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία να συνεχίζουν την αποκατάσταση μεμονωμένων διάσπαρτων βλαβών σε διάφορα σημεία του νησιού.

Στην Ιθάκη με την επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών του βόρειου τμήματος του νησιού τις επόμενες ώρες, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Στην Καρδίτσα, όπου οι εργασίες συντονίζονται από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Η. Μενεγάτο,το πρόβλημα της άντλησης των υδάτων παραμένει σοβαρό και τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τον αγώνα για την ηλεκτροδότηση όλων των υποσταθμών της πόλης, έχοντας φτάσει τους 80 από ένα σύνολο 114, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση 4 Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments