Πως Να

Πως να μυρίζει πάντα όμορφα το σπίτι

Πως να μυρίζει πάντα όμορφα το σπίτι
Μικρά μυστικά που θα κάνουν το σπίτι σας να αποκτήσει νέα αύρα.

Όλοι μας κάποια στιγμή, μοιραία, έχουμε βρεθεί στην αμήχανη θέση το σπίτι μας να μην μυρίζει και τόσο όμορφα. Το γεγονός αυτό μας χαλάει την καλή διάθεση και τη θετική ενέργεια. Προκειμένου λοιπόν, να μην επαναληφθεί η δυσάρεστη αυτή εμπειρία μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω tips και να έχουμε πάντα ένα… μυρωδάτο σπίτι. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Χρησιμοποιήστε φυσικά αρωματικά κεριά:

Τα φυσικά αρωματικά κεριά είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να φέρετε στο σπίτι σας θεραπευτικές μυρωδιές. Η καλύτερη τους χρήση είναι σε κλειστούς χώρους όπως το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο. Τα φυσικά κεριά και όχι τα τεχνητά, έχουν θεραπευτικές, καθαριστικές καταπραϋντικές ιδιότητες.

Τα αρωματικά στικς καθαρίζουν την ατμόσφαιρα:

Ένας τρόπος να εγχύσετε στο σπίτι σας όμορφα αρώματα είναι με τα αρωματικά στικς. Προτιμήσετα υψηλής ποιότητας και φυσικό θυμίαμα, και φροντίστε να επιλέγετε το ίδιο άρωμα σε κάθε χώρο ούτως ώστε να διατηρείτε το άρωμα περισσότερο. Τα στικς αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για να διώξουν την αρνητική ενέργεια αλλά και για να φέρουν ηρεμία και ειρήνη στο χώρο.

Χρησιμοποιήστε αποξηραμένη λεβάντα. Μπορείτε να ωφεληθείτε με πολλούς τρόπους:

Δοκιμάστε την αποξηραμένη λεβάντα για πάρα πολλούς λόγους. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο υπνοδωμάτιο σας, στην ντουλάπα σας ή στα συρτάρια. Απλώς θα χρησιμοποιήσετε ένα υφασμάτινο σακουλάκι όπου θα τοποθετήσετε μέσα τη λεβάντα. Η λεβάντα ως αρωματικό είναι τονωτική και ηρεμιστική που την κάνει κατάλληλη για το σπίτι μας.

Συνταγή με κανέλα και γαρίφαλο:

Η κανέλα μπορεί να κάνει το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα. Έχει αυτή την έντονη και γλυκιά μυρωδιά που μπορεί πραγματικά να καλύψει το χώρο σας. Μπορείτε να σιγοβράσετε στικς κανέλας μαζί με γαρίφαλο, ή κόκκους καφέ ακόμα και με φλούδες από πορτοκάλι.

Φτιάξτε το δικό σας ποτ πουρί:

Το ποτ πουρί από αποξηραμένα λουλούδια ή φρούτα εκτός από το ότι είναι παλιομοδίτικο μαζεύει και πολλή σκόνη. Μπορείτε να αναδημιουργήσετε τη «μαγεία» ρίχνοντας νερό, φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού και κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι η γλυκιά μυρωδιά να απλωθεί στον χώρο.

Μην παραμελείτε τα αυτονόητα:

Καλά τα αρωματικά κεριά και τα στικς, ωστόσο ο κάδος σκουπιδιών, το κρεβάτι του σκύλου ή το σιφόνι του νεροχύτη είναι σημεία που κάνουν τον χώρο να μυρίζει άσχημα. Μην παραλείπετε λοιπόν να τα καθαρίζετε τακτικά. Για να εξουδετερώετε τις άσχημες μυρωδιές που πηγάζουν από τον νεροχύτη, ρίξτε στο σιφόνι μια γενναιόδωρη ποσότητα ξιδιού ή τοποθετήστε μισό λεμόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments