Ελλάδα

Εφορίες κορωνοϊός: Με τηλεφωνικό ραντεβού στις ΔΟΥ της Αττικής

Εφορίες κορωνοϊός: Με τηλεφωνικό ραντεβού στις ΔΟΥ της Αττικής
Εφορίες κορωνοϊός: Λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στην Αττική οι ΔΟΥ θα δέχονται το κοινό μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Η έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική οδήγησε στην απόφαση να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας στις ΔΟΥ. Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020 το κοινό που θέλει να εξυπηρετηθεί θα πηγαίνει στις εφορίες μόνο σε επείγουσες περιπτώσει και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Για τον σκοπό αυτό, ο προγραμματισμός των επισκέψεων παρατείνεται έως και τις 16:00, για όσες υπηρεσίες (Κεντρική Υπηρεσία, Δ.Ο.Υ., Τελωνεία και Υπηρεσίες Γενικού Χημείου του Κράτους) είχαν προκαθορισμένο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού μέχρι και τις 15:00.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

“Με σκοπό την προστασία της υγείας του συναλλακτικού κοινού, κάθε υπηρεσία πρέπει, κατά την είσοδο των πολιτών στο κτίριο, να τηρεί στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) των πολιτών, που εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να είναι δυνατόν να ενημερωθεί ο πολίτης σε περίπτωση ανάγκης (π.χ. διαπίστωσης κρούσματος στην υπηρεσία, που επισκέφτηκε, αλλαγή της ώρας ραντεβού κ.α.)” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Tο γεγονός ότι η Αττική είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά επιβεβαιώνεται καθημερινά με τα κρούσματα σήμερα να φτάνουν τα 210. Νωρίτερα στη τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει σκέψη για λοκντάουν.

Ο υφυπουργός μίλησε για την εξ αποστάσεως εργασία στο 40% των χώρων. Εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να παράσχουν τέτοια εργασία, όπως φαρμακαποθήκες, ταχυμεταφορές κ.ά., δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ωράριο των εργαζόμενων που θα πηγαίνουν στη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα σε κύματα εντός διώρου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς . Το ίδιο ισχύει και για το δημόσιο, όπου το πρόγραμμα θα βγάλουν οι ίδιοι οι φορείς του Δημοσίου.

Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου (αυτό το μέτρο δεν πιάνει τους θερινούς κινηματογράφους). Υπάρχει δυνατότητα να μεταδίδονται θεατρικές παραστάσεις από την ΕΡΤ μετά από συνεννόηση. Στο covid19.gov.gr θα μπορούν οι πολίτες να δουν τι επικινδυνότητα υπάρχει στην περιοχή τους (με τη χρωματική διαφοροποίηση). Με τον ταχυδρομικό κώδικα, θα μπορεί ο πολίτης να δει τι μέτρα ισχύουν για την περιοχή του. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη την επόμενη Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments