Ελλάδα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Όχι στα οριζόντια μέτρα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Όχι στα οριζόντια μέτρα
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Ο λοιμωξιολόγος μίλησε για την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά τάχθηκε κατά των οριζόντιων μέτρων. Απεύθυνε έκκληση να αποφευχθεί η κοινωνική, εθνική ή φυλετική πόλωση στην αντιμετώπιση του ιού.

Έκρηξη κρουσμάτων και σήμερα με 346 νέες μολύνσεις ενώ καταγράφηκαν και 8 ακόμα θάνατοι. Ο αυξανόμενος αριθμός διασωληνωμένων και νοσηλευόμενων προκαλεί ανησυχία για την αντοχή του ΕΣΥ, όπως παραδέχτηκε και ο Στέλιος Πέτσας. Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι η  κατάσταση με τον κορωνοϊό παγκόσμια είναι σε κρίσιμο σημείο, με τα κράτη να λαμβάνουν μέτρα και ότι αναφορικά με την Ελλάδα το επιδημιολογικό φορτίο είναι έντονο ειδικά στην Αττική. Απεύθυνε έκκληση στους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Όπως είπε την επόμενη εβδομάδα θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται από τη Δευτέρα, και θα αξιολογηθούν ανάλογα με τον αριθμό των μολύνσεων. Ωστόσο σημείωσε πως δεν προκρίνονται τα οριζόντια μέτρα αλλά τα μέτρα που αφορούν περιοχές ή κλάδους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια περιοχή που έχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο υπάρχει η εναλλακτική να κλείσεις τα κέντρα διασκέδασης ή τα σχολεία, και έτσι να προκρίνεις αυτό που θα έχει αποτέλεσμα για τον ιό διαταράσσοντας λιγότερο την κοινωνία.

Στην συνέχεια ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Μαδρίτης, που εκφράζονται έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους που έχουν μπει σε τοπικό λοκντάουν και κατηγορούν τις αρχές ότι η επιλογή τους έγινε με ταξικό πρόσημο, στοχοποιώντας τις φτωχότερες περιοχές. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι η πόλωση είναι κακός σύμβουλος στην αντιμετώπιση του ιού είτε αυτή είναι κοινωνική είτε εθνική είτε φυλετική.

Ο ίδιος ζήτησε «να μην επιτρέψουμε στον φόβο μας να μας παρασύρει σε φανατισμό και στιγματισμό» και παρέθεσε μια εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «όταν οι τεχνικές παρεμβάσεις έρχονται σε σύγκρουση με βαθιά ριζωμένες πρακτικές κουλτούρας, η κουλτούρα νικάει»

Δείτε live την ενημέρωση

Δείτε Live τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 22. September 2020

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments