Αθλητισμός

Ξανά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η ΚΑΕ

Ξανά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η ΚΑΕ
Δημήτρης Γιαννακόπουλος Παναθηναϊκός: Οι μετοχές του «τριφυλλιού» περνούν ξανά στα χέρια του πρώην προέδρου της ΚΑΕ.

Είναι επίσημο. Οι μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πέρασαν ξανά στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αφού εγκρίθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η μεταβίβαση τους από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών ήταν τυπικό, αλλά έπρεπε να γίνει.

Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ο Μάνος Παπαδόπουλος, έχει αποχωρήσει από το καλοκαίρι με προορισμό τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και φυσικά δεν γινόταν να τις έχει ακόμα στα χέρια του αφού βρίσκεται σε άλλη ομάδα, η οποία, μάλιστα, συμμετέχει και στην Euroleague, όπως και το «τριφύλλι».

Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη; Πλέον, σε περίπτωση που εμφανιστεί υποψήφιος αγοραστής των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα πρέπει να συζητήσει απευθείας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος από τις 9 Ιουνίου έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον σύλλογο, αναφέροντας ότι είναι προς πώληση.

Τότε, ο Δ. Γιαννακόπουλος είχε τονίσει πως η οικογένεια του από το 1972 έως σήμερα έχει δώσει πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ συνολικά στον Παναθηναϊκό. Στη συνεχεία ανέλυσε κάθε θέμα ξεχωριστά μιλώντας για την Euroleague, το BCL, το Βοτανικό, το PAO Alive, τον Eρασιτέχνη.

Ανάμεσα σε άλλα είχε πει: «Λίγες μέρες πριν και γνωρίζοντας ότι σήμερα θα δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου Παύλου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο στον οποίο υπάρχουν μέσα με κάθε λεπτομέρεια όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένεια μου, είτε προσωπικά, είτε μέσω της ΒΙΑΝΕΞ, στον Παναθηναϊκό από το 1987 μέχρι το 2012 όταν ανέλαβα προσωπικά την ομάδα. Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι 372.800.000 ευρώ. Να το επαναλάβω 372.800.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον και δύο φορές τον Σκορπιό.

Aπό το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων, είτε μέσω χορηγιών της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και άλλων εταιριών μου, έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63 εκατομμύρια και για αυτό υπάρχουν αποδείξεις. Σε αυτά τα χρήματα προσθέστε τα 15 εκατομμύρια ευρώ της πολυμετοχικότητας αλλά και περίπου 10-15 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε βάλει ως οικογένεια στον Ερασιτέχνη.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα χρήματα της μεταγραφής του Ντε Μέλο το 1972. Γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί από τότε βάζουμε λεφτά στον Παναθηναϊκό… Άρα έχουμε και λέμε: Η οικογένεια μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ ή αν προτιμάτε 170 δισεκατομμύρια δραχμές. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση. Είναι δεδομένα.

Κανονικά λοιπόν, όταν η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά έχουμε δαπανήσει για τον Παναθηναϊκό περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ, δεν θα χρειαζόταν να πούμε τίποτα άλλο και για κανέναν. Αλλά είμαι σήμερα εδώ γιατί έχω μάθει να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια, όπως πάντα, και να του λέω την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι αυτή».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments