Πολιτική

Πέτσας Μέσα Μεταφοράς: Τις επόμενες ημέρες η λύση στον συνωστισμό

Πέτσας Μέσα Μεταφοράς: Τις επόμενες ημέρες η λύση στον συνωστισμό
Πέτσας Μέσα Μεταφοράς: Εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στο ζήτημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως πολύ σύντομα θα λυθεί το ζήτημα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Blue Sky ο κ. Πέτσας ανέφερε πως εντός των επόμενων δύο ημερών, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις. «Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μία με δύο ημέρες γι’ αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν θα σταματήσει και η πίεση στο Μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το ψάχνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε θετικό το ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλείται το διεθνές δίκαιο, ενώ ξεκαθάρισε πως το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι σαφές και πως μαξιμαλιστικές προτάσεις που μπορεί να μπουν στο τραπέζι δεν θα γίνουν δεκτές. Παράλληλα σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία βρίσκει απέναντί της, τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκαθάρισε πως «δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα το βάρος των φορολογικών υποχρεώσεων. Θέλουμε τον εργαζόμενο να μείνει στην δουλειά του και την επιχείρηση να μην βάλει λουκέτο. Έτσι θα έχουμε γρήγορη επανεκκίνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης πως θα αυξηθούν περαιτέρω οι μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ θα προχωρήσουν και τα ξενοδοχεία καραντίνας, προκειμένου να μειωθεί η κατάληψη των κλινών. Σχετικά με ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική διευκρίνισε και πάλι πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται το θέμα, το οποίο όμως μπορεί πάντα να επανέλθει στο τραπέζι. Τέλος, χαρακτήρισε παράξενο «μείγμα» τους αρνητές της μάσκας, σημειώνοντας ότι ακόμη και λίγοι, μπορεί να τινάξουν την προσπάθεια που γίνεται στον αέρα γι’ αυτό και όπως είπε, «πρέπει να είμαστε σκληροί».

Απελπιστική η κατάσταση στα Μέσα:

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει πολλούς ελέγχους και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με απαράδεκτες εικόνες. Η συχνότητα των δρομολογίων δεν είναι μεγάλη ακόμα σε ώρες αιχμής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη τηρούνται οι αποστάσεις και τα βαγόνια στο μετρό να είναι ασφυκτικά γεμάτα. Φυσικά ο κόσμος που πρέπει να πάει στην εργασία του δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει δυο και τρεις συρμούς να περάσουν για να αποφύγει τον συνωστισμό.

Το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου αρκετοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το μετρό κατείγγηλαν στα Social Media ότι η συχνότητα των δρομολογίων είναι απαράδεκτη και οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει σίγουρα δεν δίνουν θετικά μηνύματα για την καταπολέμηση του ιού. Ειδικότερα σε μια περιοχή που όπως λένε οι ειδικοί είναι «πορτοκαλί» και σύντομα θα είναι «κόκκινη». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει δείξει πειθαρχεία και φροντίζει πάντα να φοράει τη μάσκα που είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments