Έβρος κατάληψη σχολείου: Μαθητής τραυματίστηκε πέφτοντας από την ταράτσα
Σαματάς προκλήθηκε σήμερα το πρωί στο Σουφλί στον Έβρο, όταν μαθητής που συμμετείχε μαζί με άλλους στην κατάληψη του Γενικού Λυκείου και είχε ανέβει στην στέγη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στο προαύλιο και τραυματίστηκε. Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως οι καθηγητές, οι οποίοι βρισκόταν σε άλλο χώρο κοντά στο Λύκειο και τον μετέφεραν με αυτοκίνητο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου ενώ ενημέρωσαν και τους γονείς του.
Από το Κέντρο Υγείας ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.
Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, φαινόταν όμως να έχει τραυματιστεί στα πόδια. Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου που επικοινώνησε με το Evros-news.gr, ο μαθητής πήδηξε από τον πρώτο όροφο και αρχικά βρέθηκε στη στέγη κατασκευής που βρίσκεται στο προαύλιο και μετά στην αυλή. Όταν ο ίδιος ο μαθητής ρωτήθηκε πως και γιατί συνέβη το περιστατικό, υποστήριξε πως “προσπαθούσε να φτάσει μια γάτα'”.
Πάνω από 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα.
Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί πως σε καθεστώς κατάληψης βρίσκονται πάνω από 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι έχουν προσπαθήσει να παρουσιάσουν τους μαθητές σαν αρνητές της μάσκας και του κορωνοϊού, εκείνοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Λένε πως αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους καθώς είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε η επιστροφή στις τάξεις. Όπως και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας να αυξάνεται το όριο των μαθητών ανά τάξη στους 25. Παράλληλα, ζητούν να γίνουν άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Οι πληροφορίες της “Καθημερινής” αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει μέτρα για τις καταλήψεις. Αυτά δεν αναμένεται να είναι αστυνομικά μέτρα, αλλά θα έχουν περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Απαντώντας στις επικρίσεις πως ο αριθμός των 9 ατόμων σε συναθροίσεις δεν συνάδει με την εικόνα στα μέσα μεταφοράς ή τους πολλούς μαθητές ανά τάξη, ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης είπε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε το κάθε μέτρο με το άλλο. «Σε περιπτώσεις με συνωστισμούς όπως είναι τα λεωφορεία ή τα 25 παιδιά ανά τάξη, ορίζονται κάποια έξτρα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προστασία. Σε κάθε δραστηριότητα δηλαδή, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της ίδιας της ύπαρξης της δραστηριότητας και της δυνατότητας εφαρμογής των μέτρων. Προφανώς, θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε η δυνατότητα να είναι στην τάξη και τρία μόνο παιδιά, αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας