Αθλητισμός

Μπακογιάννης Βοτανικός: «Μπορεί να γίνει πράξη το έργο – Καθυστέρησε λόγω κορωνοϊού»

Μπακογιάννης Βοτανικός: «Μπορεί να γίνει πράξη το έργο – Καθυστέρησε λόγω κορωνοϊού»
Μπακογιάννης Βοτανικός: Στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της Αθήνας. Πώς χαρακτήρισε το έργο;

Στο γηπεδικό ζήτημα που αφορά τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το πρότζεκτ “βγήκε εκτός προγραμματισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού“. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί.

“Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα έργο εμβληματικό. Είναι ένα έργο υπερτοπικό. Ξεπερνάει ακόμα και τον Παναθηναϊκό” τόνισε ο πρώτος πολίτης της Αθήνας που απέφυγε εμφανώς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και να θέσει χρονοδιαγράμματα. “Θα μου επιτρέψετε να μείνω εδώ και να μην το πάω παραπέρα. Να μην είναι απλώς μια ανακοίνωση ή μια κορδέλα στα εγκαίνια” κατέληξε.

Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα ο Κώστας Μπακογιάννης:

«Γιατί έχουμε και την πανδημία. Γιατί έχουμε και τον κορωνοϊό. Γιατί η πόλη αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα. Διότι η πόλη αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα, τα οποία επηρέασαν τον προγραμματισμό μας. Γιατί για να γίνουν όλα αυτά σας περιέγραψε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναγκαστικά κάποια άλλα βγήκανε εκτός προγραμματισμού.

Σε κάθε περίπτωση για μας η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα έργο εμβληματικό. Είναι ένα έργο υπερτοπικό. Ξεπερνάει ακόμα και τον Παναθηναϊκό. Αυτό πρέπει να το σημειώσουμε. Είναι ένα έργο, το οποίο συζητείται εδώ και 20 χρόνια. Είναι ένα έργο, το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει πράξη. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Θα μου επιτρέψετε να μείνω εδώ και να μην το πάω παραπέρα. Η δικιά μου είναι αυτό που συζητάμε να μετουσιωθεί σε κάτι απτό, μετρήσιμο και ορατό. Να μην είναι απλώς μια ανακοίνωση ή μια κορδέλα στα εγκαίνια».

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση:

Τις προηγούμενες ημέρες υπενθυμίζεται πως είχε γίνει γνωστό ότι ο κ. Μπακογιάννης, έπειτα από τις απαραίτητες μελέτες και κινήσεις με τους συνεργάτες του, είναι έτοιμος για τις ανακοινώσεις για τη διπλή ανάπλαση, αφού πρώτα κάνει νέο κύκλο επαφών τόσο με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσο και με τον Ερασιτέχνη. Ο σύλλογος, που έχει «κοινό μέτωπο», ζητά να προχωρήσουν τα έργα για γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και μπάσκετ. Επίσης, έχει ζητήσει την ανακαίνιση της Λεωφόρου και της αύξησης της χωρητικότητας του «Απόστολος Νικολαϊδης». Για την ώρα, δεν υπάρχει όμως κάποια απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος, σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέουν, έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης από διαφορετικές πηγές. Κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια και από μια κατασκευαστική εταιρεία. Τέλος, φαίνεται ότι υπάρχει το σχέδιο για κατασκευή και γηπέδου μπάσκετ, αλλά όχι στο υπάρχον οικόπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments