Ελλάδα

Επεισόδια τώρα: Συμπλοκές και χημικά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Επεισόδια τώρα: Συμπλοκές και χημικά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Επεισόδια τώρα: ΜΑΤ συγκρούστηκαν με ομάδα διαδηλωτών.

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από το Κοινοβούλιο μεταξύ των ΜΑΤ και ομάδας διαδηλωτών.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να διαδηλώσουν προς την τουρκική πρεσβεία με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές συμπλοκές με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. Για τη διαδήλωση είχε κάνει κάλεσμα το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη προς τους απεργούς πείνας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές ήταν περικυκλωμένοι από δυνάμεις των ΜΑΤ στο πεζοδρόμιο επί της Αμαλίας, έξω από τη Βουλή και μάλιστα, όπως αναφέρεται, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε βίαιες προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη το οποίο είναι στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 και, όπως όλα τα μνημεία αυτού του τύπου, είναι ένα κενοτάφιο προς τιμή των πεσόντων στους πολέμους. Το πρώτο μνημείο στον Άγνωστο Στρατιώτη του αγώνα του 1821 στήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1858, με απόφαση του δήμου Ερμούπολης Σύρου.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια και μάλιστα, βίαια, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments